September 2022 - …

Enchanté

Hartelijke handelaars en bevlogen burgers zetten zich in voor een verbonden Sint-Niklaas.

252231151 299495011994675 8320804904890243207 n

Enchanté! Vanaf oktober 2022 kunnen Sint-Niklase klanten naast hun eigen consumptie ook een uitgestelde consumptie aankopen bij deelnemende lokale handelaars: dat kan gaan over een uitgestelde koffie, maaltijd, culturele activiteit over een kappersbeurt.

Deze uitgestelde consumpties worden dan gebruikt door mensen die het nodig hebben. Op die manier krijgen ook zij toegang tot basisdiensten en ontstaat er ruimte voor ontmoeting. Fijn toch?

Enchante

Kleine gebaren kunnen een groot verschil maken. Enchanté is een netwerk van hartelijke handelaars, sociale organisaties en sympathieke klanten. Wij helpen mensen die dat nodig hebben met allerlei kleine diensten. De handelaars bieden een plek om even uit te rusten of om een babbeltje te slaan, maar ook een goede kop koffie of de mogelijkheid om even een rugzak achter te laten. Iedereen is welkom bij Enchanté.

Het netwerk is voor iedereen toegankelijk. Voor veel mensen zijn eenvoudige diensten immers niet vanzelfsprekend. Onze sociale partners kunnen mensen op een laagdrempelige manier in het Enchanté-netwerk introduceren. Zo ontstaan er positieve ontmoetingen tussen mensen die elkaar anders niet hadden leren kennen. Het zit hem in de simpele dingen, zoals een kop koffie.

Avansa Waas-en Dender zal de opstart van dit project begeleiden in Sint-Niklaas en zoekt daarom bevlogen vrijwilligers. Heb je interesse? Kom dan naar onze infoavond op 8/11 om 19u30. Alle info vind je hier.

Enchante Logo website

Wil je deelnemen als burger, sociale organisatie of lokale handelaar?

Ontdek meer info over wat het project voor jou kan betekenen en geef ons een seintje.