September 2022 - …

Hartelijke Plekken

Hartelijke handelaars en bevlogen burgers zetten zich in voor een verbonden Sint-Niklaas.

1000013074

Enchanté! Vanaf 16 maart 2023 kunnen Sint-Niklase klanten naast hun eigen consumptie ook een uitgestelde consumptie aankopen bij deelnemende lokale handelaars: dat kan gaan over een uitgestelde koffie, maaltijd, culturele activiteit of een gezichtsbehandeling.

Deze uitgestelde consumpties worden dan gebruikt door mensen die het nodig hebben. Op die manier krijgen ook zij toegang tot basisdiensten en ontstaat er ruimte voor ontmoeting. Fijn toch?

Kleine gebaren kunnen een groot verschil maken. Enchanté is een netwerk van hartelijke handelaars, sociale organisaties en sympathieke klanten. Wij helpen mensen die dat nodig hebben met allerlei kleine diensten. De handelaars bieden een plek om even uit te rusten of om een babbeltje te slaan, maar ook een goede kop koffie of de mogelijkheid om even een rugzak achter te laten. Iedereen is welkom bij Enchanté.

Het netwerk is voor iedereen toegankelijk. Voor veel mensen zijn eenvoudige diensten immers niet vanzelfsprekend. Onze sociale partners kunnen mensen op een laagdrempelige manier in het Enchanté-netwerk introduceren. Zo ontstaan er positieve ontmoetingen tussen mensen die elkaar anders niet hadden leren kennen. Het zit hem in de simpele dingen, zoals een kop koffie.

Avansa Waas-en Dender begeleidt de opstart in Sint-Niklaas en zoekt nog steeds bevlogen vrijwilligers. Heb je interesse? Contacteer onze collega's Franciska of Ingrid. Zij plannen dan met jou een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

Groepsfoto lancering Hartelijk Plekken Sint-Niklaas

Wil je deelnemen als burger, sociale organisatie of lokale handelaar?

Ontdek meer info over wat het project voor jou kan betekenen en geef ons een seintje.