Burgerschap

Hartelijke handelaars en bevlogen burgers zetten zich in voor een verbonden Sint-Niklaas

Op donderdag 16 maart schiet Enchanté uit de startblokken in Sint-Niklaas. Enchanté is een netwerk van hartelijke handelaars die diensten aanbieden aan mensen die daar nood aan hebben.

Enchante

Bij Enchanté geloven we dat een samenleving pas echt leeft als iedereen erbij hoort. Daarom helpen wij mensen met elkaar verbinden daar waar het goed voelt. Van een welgemeend drankje, een lekkere koffiekoek tot een zorgeloze gezichtsbehandeling.

De Hartelijke Plekken bieden zelf gratis kleine diensten aan: WIFI, toiletgebruik of elektriciteit om de GSM op te laden. We nodigen je uit om iemand in nood te trakteren. Je kunt een extra koffie betalen, een koffiekoek meer bestellen… Voor jou zijn dit geen grote bedragen maar eentje meer voor iemand met wat minder, daarvan wordt iedereen gelukkig.
Zo kunnen mensen in een (tijdelijk) kwetsbare positie gebruikmaken van uitgestelde diensten zoals een drankje in een taverne, een maaltijd in een restaurant, een brood bij de bakker…

Wil je graag zelf eentje trakteren?

In Sint-Niklaas nemen volgende handelaars deel: Bakkerij Toon De Klerck, De Casino, Skippy’s, Mos en Mok, Plaza Central, ’t Gezondheidshuysje, Kunstenplatform Warp, Tartinneke, Vrouwenontmoetingscentrum, Winny’s, Koek en ei, De Leeuw van Vlaanderen, De Bakkerij, Soep en Zoet, De Wonderbar, De Variant en The Black Sheep.

Wie vanaf 16 maart in Sint-Niklaas rondloopt zal de deelnemende handelszaken eenvoudige kunnen herkennen aan het Enchanté-logo op het raam. Onder dit logo tonen pictogrammen welke diensten de handelaar aanbiedt. Er komt ook een stadsplan waar je een overzicht vindt van alle hartelijke handelaars. Vanaf maart is het Enchanté Stadsplan te verkrijgen bij Avansa en alle sociale organisaties in Sint-Niklaas.

Vrijwilligers gezocht!

Avansa Waas-en Dender begeleidt de opstart van dit project en zoekt nog steeds bevlogen vrijwilligers.

Heb je interesse? Wil jij van Sint-Niklaas een warmere stad maken? Ontdek onze vacature op www.giveaday.be/nl-be/vrijwilligerswerk/word-jij-vrijwilliger-bij-enchante-sint-niklaas of contacteer de verantwoordelijke Ingrid Vennens: Ingrid.Vennens@avansa.be

  • IMG20230209125703
  • IMG20230209104944
  • Enchante vrijwilliger promobeeld 2

Enchanté Sint-Niklaas is een burgerinitiatief met de warme steun van Stad Sint-Niklaas, Enchanté vzw en Avansa Waas-en-Dender. Meer algemene info over Enchanté: www.enchantevzw.be

Datum bericht do 9 maart '23