Evenement

21 Sint-Niklase verenigingen lanceren het Vrouwenfestival

Straffe dames maken onzichtbaar werk zichtbaar

Flyer Vrouwenfestival Sint Niklaas 2

Op zaterdag 4 maart wordt op de Markt in Sint-Niklaas alles gevierd wat vrouwen in onze samenleving doen en betekenen. Het Vrouwenfestival is dit jaar opgezet rond het thema balans.

Veel vrouwen (en sommige mannen) kennen het gevoel wel: na een lange werkdag thuiskomen, bijna struikelen over schoenen, snel koken en tussendoor was ophangen, kinderen van en naar de hobby brengen, … Kortom: dat je veel ballen tegelijkertijd in de lucht moet houden. Je bent niet alleen! Kom naar het vrouwenfestival en ontdek hoe we aan deze scheve balans kunnen werken.

Het Vrouwenfestival van Sint-Niklaas is een gratis stadsfestival in de aanloop naar de Internationale Vrouwendag op 8 maart. Het festival verwelkomt vrouwen, mannen en kinderen[1] vanaf 11u tot 17u.

Er staan interessante lezingen op de planning door Gaea Schoeters over het seksisme in de literatuur en over het gloednieuwe boek Het is hier geen hotel van Riet Ory. Maar ook creatieve workshops, zoals armbanden maken, schilderen en stippen op porselein. Aan internationale muziek en dans zal het niet ontbreken met live optredens van de Armeense traditionele dansgroep Nemrut en een optreden van Anastassiya Kramer en haar saxofonist Alexander.

Ook aan de kinderen wordt gedacht. Zij kunnen zich uitleven in onze kidszone (springkastelen, grime, knutselen) terwijl de ouders kunnen genieten van heerlijk lokaal bereid eten en drinken.

Het Vrouwenfestival is een organisatie van Avansa Waas-en-Dender, Internationaal Comité Sint-Niklaas, Milana, Vrouwenbeweging Marianne, Collecti.e.f 8 maars Sint-Niklaas, Miorița vzw, Zoete piano, vzw Vrouwencentrum Sint-Niklaas, Oxfam Wereldwinkel Sint-Niklaas, Tourikia, ’t Oneindige verhaal, OC Rode Kruis Sint-Niklaas, OC Rode Kruis Westakkers, Vrouwenvereniging Shahinaz, Meisjeswerking P.A.T.Z., ACV Waasland Noord, Locomotief, Internationaal Netwerk Wetteren, Venus, Huis van het Kind Sint-Niklaas, VLOS en Refu Interim. Met ondersteuning van Stad Sint-Niklaas.

Alle info en het volledige programma vind je op: www.vrouwenfestival.weebly.com


[1] Voor het thema van dit festival wordt er gesproken over ‘mannen’ en ‘vrouwen’, omdat vrouwen in heteroseksuele relaties vaak nog steeds de meeste huishoudelijke taken dragen. Personen die niet vallen onder deze binaire visie op gender zijn uiteraard even welkom.

Noot aan de redactie:

Contactpersoon: Liza Vervaet, 0493 63 61 20, liza.vervaet@avansa.be
Persmoment: zaterdag 4 maart, 13u, Grote markt Sint-Niklaas.
Graag een seintje als je erbij wenst te zijn.
Beeld: ©Avansa Waas-en-Dender

Datum bericht wo 22 februari '23