Duurzaamheid

TikTok-pasta met verse geitenkaas van ‘t Eikenhof

Week van de korte keten van 13 tot 21 mei 2023.

Week van de korte keten 1

In het kader van de week van de korte keten zetten we ons recept uit het voorjaarsmagazine in de kijker. Zin om dit receptje zelf te maken? Koop je ingrediënten lokaal bij:

Tik Tok pasta magazine VJ 2023

Ingrediënten voor 4 personen (klaar in minder dan 30 min

  • 500 gram cherrytomaten
  • 150 gram feta geitenkaas van ’t Eikenhof.
  • 2 eetl. olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 5 blaadjes basilicum
  • 1 theel. Chilivlokken
  • 2 eetl. fijngehakte peterselie
  • Peper en zout naar smaak
  • 400 gram pasta, naar keuze
  • 200 gram verse spinazie

Stappenplan

Verwarm de oven voor op 200 °C (boven-onder warmte) en kneus de knoflook.
Doe de cherrytomaten, de rozemarijn, de spinazie en de knoflook in de schaal en leg de
feta geitenkaas in het midden. Verdeel de olijfolie over de ovenschaal en voeg de basilicum, zout, peper en de chilivlokken toe.

Zet de ovenschaal in de oven voor 20 minuten.
Kook in de tussentijd de pasta in licht gezouten water.

Haal de ovenschaal uit de oven en roer met een vork de inhoud goed door tot alles goed is
vermengd. Voeg de gekookte pasta erbij en schep het goed door.

Verdeel de fijngehakte peterselie bovenop en roer nog een keer goed door, eet smakelijk!

Datum bericht wo 17 mei '23