De Eetbare Bostuin in Stekene

© Bert Verbeke - Gazet van Stekene

Rondleiding

Start za 25 mei '24
14:00 - 16:00

1 sessie

Prijs

Standaard: € 16
Alle tarieven

Waar De Eetbare Bostuin
Kapellestraat 13
9190 Stekene

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Inschrijven voor deze activiteit is helaas niet meer mogelijk. Bekijk alternatieven

Welkom in De Eetbare Bostuin, een voedselbos waar we kruiden, bessen en bloemen kweken. Davy leidt je rond in De Eetbare Bostuin. In zijn toontuin laat hij zien hoe je op een eenvoudige manier een eetbare bostuin kan maken. Ook al heb je maar 100 m² plaats. Een bezoek méér dan waard.

Davy kweekt plantgoed op volledig natuurlijke wijze waarbij hij oog heeft voor het ecosysteem en de uitdagingen van een droge zandgrond. Het resultaat is een unieke selectie van eetbare en wilde planten geselecteerd voor deze uitdagende omgeving, van adderwortel tot zwartmoeskervel.

Davy leidt je rond in De Eetbare Bostuin en geeft tekst en uitleg bij het evenwichtig ecosysteem dat hij betracht. Eéntje waarbij zowel mens, dier, plant en planeet optimaal floreren.

In zijn toontuin laat hij zien hoe je op een eenvoudige manier een eetbare bostuin kan maken. Ook al heb je maar 100 m² plaats.

Een bezoek méér dan waard. Thee is inbegrepen in de prijs.


Na de rondleiding is er mogelijkheid tot aankopen van planten (niet inbegrepen in de prijs).


Inschrijven is noodzakelijk.

Sessies

 • za 25 mei '24
  14:00 - 16:00
  De Eetbare Bostuin - De Eetbare Bostuin

Locatie(s)

Prijs

 • Standaard
  € 16
 • Met korting
  € 8
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Davy Le Compte

Plantenfluisteraar, voedselbosontwerper en oprichter van De Eetbare Bostuin.
Meer over Davy Le Compte

In samenwerking met