Duurzaamheid

Verliefd op de Samentuin Puithoek

We kunnen de lente al bijna proeven. Tijd om helemaal in actie te schieten in de samentuin. Streekfonds Oost-Vlaanderen kwam alvast een kijkje nemen en kreeg een voorsmaakje van de gemaakte keuzes en plannen.

In love met samentuin puithoek

Harten troef.

In de frisse ochtend van vrijdag 11 februari 2022 kon je eerder ongewone bewegingen waarnemen in onze samentuin.
Party-tent en –tafels opstellen, koffietassen rangschikken, powerpoint installeren. Een mooi moment voor een vroeg Valentijnsfeestje? Had gekund, maar het was ‘Een hart voor Waas’ dat op bezoek kwam.

‘Een hart voor Waas’ is het regionale netwerk van Streekfonds Oost-Vlaanderen. Onder hun impuls doorliepen we een succesvolle crowdfundingtraject, waarvan zij het eindbedrag nog eens verdubbelden.

Alle reden dus om Martien Seghers van Maatschappij Linkerscheldeoever , Bart Casiers van Interwaas, en Wouter Torfs van jawel, schoenen Torfs goed te ontvangen. Helaas is het begin februari niet mogelijk hen te verwelkomen met liefdevol gekweekte aardbeien of tomaten.

Binnen enkele maanden kom ik zeker nog eens op bezoek.
Martien Segers, Mlso

In de plaats daarvan getuigden we enthousiast over onze gemaakte keuzes, de Velt-lessen die we volgden en de plannen die we hebben. We spraken ook over de fantastische samenwerking met het wijkcomité en de cultuurverschillen met nieuwkomers die nu eens bijzonder grappig dan weer schrijnend zijn.

De sfeer van het bezoek én van het ganse project samenvatten in één woord? Hartverwarmend. En daar heeft één of andere Valentijn nu eens niets mee te maken sé.

  • IMG20220211100238
  • IMG20220211091937
  • IMG20220211101953
  • IMG20220211100537
Datum bericht ma 14 februari '22