Peter Adriaenssens over het DNA van kinderarmoede

© Davidfonds Uitgeverij

Over oorzaken, mythes en stereotypen

Start ma 10 juni '24
19:30 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaard: € 5
Alle tarieven

Waar Museumtheater
Zwijgershoek 14
9100 Sint-Niklaas

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Een op de zeven kinderen in Vlaanderen wordt geboren in een kansarm gezin, en hun aantal neemt elk jaar nog toe. Dat is niet alleen een persoonlijk drama; opgroeien in schaarste beïnvloedt het hele verdere leven. Het risico dat het kind later zelf een arme ouder wordt, is groot. Ook de samenleving betaalt een prijs voor kinderarmoede.

Tijdens de lezing over het boek Het DNA van kinderarmoede gaat Peter Adriaenssens (erevoorzitter van het Kinderarmoedefonds en kinder- en jeugdpsychiater) dieper in op het fenomeen. Hij brengt oorzaken in kaart, weerlegt hardnekkige mythes en contraproductieve stereotypen over kinderarmoede en formuleert concrete voorstellen. Na de lezing gaat Peter in gesprek met een ervaringsdeskundige, onder moderatie van Lieven De Pril (Welzijnsschakels vzw). Achteraf is er gelegenheid voor het publiek om vragen te stellen.


Organisatie door Polsslag, Avansa Waas-en-Dender en Welzijnsschakels. Polsslag is een samenwerkingsverband tussen ABVV Oost-Vlaanderen, ACV, Avansa Waas-en-Dender, Bonangana, CAW Oost-Vlaanderen, inloopcentrum Den Durpel, De Keerkring vzw, De Vlier Wijkgezondheidscentrum vzw, Huurdersbond Oost-Vlaanderen, ontmoetingshuis Zigzag vzw, SAAMO Oost-Vlaanderen, VLOS en welzijnsschakels Sint-Niklaas De Springplank.


Inschrijven is noodzakelijk.

Sessies

 • ma 10 juni '24
  19:30 - 21:30
  Museumtheater - Museumtheater

Locatie(s)

Prijs

 • Standaard
  € 5
 • Met korting
  € 1
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Peter Adriaenssens

Peter Frans Ghislain Adriaenssens (Wilrijk, 3 september 1954)[1] is Belgisch kinder- en…
Meer over Peter Adriaenssens

Lieven De Pril

Lieven is 35 jaar actief in armoedebestrijding. Daarnaast is hij medeauteur van de succesvolle,…
Meer over Lieven De Pril

In samenwerking met

 • Polsslag
 • Welzijnsschakels Oost-Vlaanderen