Carl Devos over de inzet van de verkiezingen

© Door Michiel Hendryckx - Eigen werk, CC BY-SA 3.0

Lezing met Carl Devos

Start do 16 mei '24
20:00 - 22:00

1 sessie

Prijs

Standaard: € 5
Alle tarieven

Waar CC De Biekorf
Stationsstraat 23
9280 Lebbeke

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Politicoloog Carl Devos (UGent) blikt vooruit naar de inzet van het 'superverkiezingsjaar' 2024. En die inzet is groot, want we worden dan twee keer in een jaar tijd naar de stembus geroepen.

De strijd ligt open voor wie ons zal vertegenwoordigen op alle bestuursniveaus, van de gemeente tot het Europees niveau. Fenomenen zoals de voortdurende profilering van politici op social media, polarisering en een toenemende onvoorspelbaarheid van het kiesgedrag zorgen ervoor dat de strijd extra spannend zal worden. Bij de lokale verkiezingen in het najaar veranderen er bovendien heel wat spelregels. Zo wordt voor deze verkiezing bijvoorbeeld de opkomstplicht afgeschaft. Het is dus afwachten welke gevolgen dit zal hebben. Carl Devos verheldert in deze lezing welke scenario’s er na de verkiezingen mogelijk zijn, en wat de politieke inzet is van deze verkiezingen.


Inschrijvingen verlopen via CC De Biekorf: Lezing met Carl Devos - CC De Biekorf

Sessies

 • do 16 mei '24
  20:00 - 22:00
  CC De Biekorf - CC De Biekorf

Locatie(s)

Prijs

 • Standaard
  € 5
 • Met korting
  € 2,5
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Carl Devos

Carl Devos is een gerenommeerde politicoloog en hoogleraar aan de Universiteit Gent. Hij is…
Meer over Carl Devos

In samenwerking met

 • Gemeente Lebbeke