Artificiële intelligentie door een ethische bril

© Canva

Hoe ver dringt artificiële intelligentie onze levens binnen?

Start di 28 mei '24
14:00 - 15:00

1 sessie

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Waar Bibliotheek Sint-Niklaas
Hendrik Heymanplein 3
9100 Sint-Niklaas

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Is technologie neutraal? Beseffen we voldoende dat Big Tech weet wat onze seksuele oriëntatie, levensbeschouwelijke voorkeur en emoties zijn? En wordt de wereld sinds de digitale revolutie bestuurd door ingenieurs? Samen met professor techniekfilosofie Lode Lauwaert (KULeuven) duiken we in hedendaagse technologische ontwikkelingen.

Als het over technologie en AI gaat, doemt vaak het beeld op van een toekomst met kwaadaardige, hyperintelligente systemen die de mens overheersen.


Deze lezing daarentegen focust op wat nu al bestaat: (zelfrijdende) wagens, smartphones, apps, stoommachines, kerncentrales, computers.


We stellen fundamentele vragen over de impact van nieuwe en oude technologie. Is technologie neutraal? Beseffen we voldoende dat Big Tech weet wat onze seksuele oriëntatie, levensbeschouwelijke voorkeur en emoties zijn? En wordt de wereld sinds de digitale revolutie bestuurd door ingenieurs, of zijn hun uitvindingen slechts een product van de samenleving?


In een glasheldere stijl werpt Lode Lauwaert een filosofische en eigenzinnige blik op technologie en AI. Het resultaat is een frisse en kritische blik op dé thema’s van deze tijd.


Inschrijven is noodzakelijk.

Sessies

 • di 28 mei '24
  14:00 - 15:00
  Bibliotheek Sint-Niklaas - Bibliotheek Sint-Niklaas

Locatie(s)

 • Bibliotheek Sint-Niklaas Hendrik Heymanplein 3
  9100 Sint-Niklaas Toon op kaart

Prijs

 • Gratis
  € 0

Begeleiding

Lode Lauwaert

Filosoof KU Leuven, auteur Filosofie van geweld
Meer over Lode Lauwaert

In samenwerking met