Januari 2021 - …

Translab WenD

TransitieLaboratorium Waas-en-Dender onderzoekt hoe we een écht duurzame wereld maken. Borrelende ontmoetingen en bruisende inspiratie transformeren problemen in uitdagingen. Hoofdingrediënt in onze formule: Samen.

Translab WenD staat voor TransitieLaboratorium Waas-en-Dender. Het is een plaats waar mensen uit de regio die transitie belangrijk vinden inspiratie opdoen, elkaar ontmoeten en ervaringen delen over de transitieprojecten waarmee ze experimenteren.

Duurzame Ontwikkeling, Transitie, Gedeeld door, Deel-economie, Gemeen Goed, Commons,… Allemaal begrippen waarmee men poogt een reeks samenhangende problemen en uitdagingen voor de samenleving van de 21ste eeuw te omschrijven en, nog meer, om mogelijke antwoorden te formuleren op die uitdagingen.

Een organisatie die levenslang leren voor volwassenen als uitgangspunt heeft en de steeds evoluerende samenleving als natuurlijk biotoop ervaart, kan niet om de transitiegolf heen die zowel in ons land als in Europa steeds prominentere vormen aanneemt.

Translab 4
Samen planten we zaden waarvan een volgende generatie de vruchten oogst.
Bilal Abbas, van Masala

Translab Wend kijkt naar de hoopvolle tekens die wijzen op structurele verandering naar een duurzame samenleving. Laat je inspireren op een van De Zondagen. Hier ontmoet je gelijkgestemden en ontdek je waar je elkaar kan versterken. Samen evolueren naar een betere wereld waar het goed is om te leven.

Zin om deel te nemen aan een Zondag? Heb je een idee, plan of suggestie? Een vraag, een opmerking? Contacteer onze collega Carine!

Voor translab 2

Op zoek naar inspiratie?
Bekijk onze Translab WenD website.