Januari 2019 - …

Lokerse Queesten

Lokeraars van zo divers mogelijke pluimage over boeiende thema’s met elkaar van gedachten laten wisselen tijdens de Lokerse Feesten.

  • School
  • 86801581 526894721278092 2972629015401070592 o

Drie jaar geleden kwamen wij voor het eerst samen. ‘Wij’, dat zijn enkele enthousiaste Lokeraars, Avansa Waas-en-Dender, Masereelfonds Lokeren en Vagevuur. Ons doel: Lokeraars van zo divers mogelijke pluimage over boeiende thema’s met elkaar van gedachten laten wisselen. Al gauw hielden we de Lokerse Queesten boven de wieg.

​De Queesten gaven in 2019 de laatste vier dagen van de Lokerse feestenweek extra pigment. Ze zijn een eigenzinnig-Lokerse versie van de Gentse Feestendebatten. Interactief en met een lage drempel.

Vorig jaar begonnen we onbezonnen en met veel (nieuwe) vrijwilligers aan een nieuwe editie. De groep werd in twee gesplitst en een verhalenwandeling, een buurtpicknick, een speelstraat, tentoonstelling en fietstocht kregen vorm. Beide teams waren op dreef toen COVID-19 roet in het eten gooide.

Meewerken aan de Lokerse Queesten geeft mij het gevoel dat ik het verschil kan maken.
Ann Van Neer, vrijwilliger bij de Lokerse Queesten

De 'Heirbrugqueeste' belandde in de koelkast. Hun harde werk zal hopelijk dit jaar tot z'n recht komen. Daar kunnen we alleen maar op hopen en van dromen.

De tweede groep focuste zich op een coronaproof fietstocht met 15 ‘queestige’ toekomstdromen voor Lokeren. Het was zoomen, zweten en zwoegen maar het resultaat mag er zijn. Ze kroonden het de VeloQueeste.

Ontdek ook nu nog de 25 kilometer lange fietstocht met de zotste, warmste, goestinggevende dromen over het Lokeren van de toekomst.

Van vlindertuinen tot hondenspeelweiden. Van een Makersnest tot zwevende fietsers. De meest uiteenlopende ideeën passeren de revue. Geschift of briljant? Oordeel vooral zelf!

De fietstocht is ondertussen niet meer bewegwijzerd maar wel nog beschikbaar op de website of via de Izi.TRAVEL app.

Lokerse Queesten Vrijwilligers aan het woord

Kennismaken met het project

Ontdek de Lokerse Queesten website!

Of heb jij ook zin om mee te doen? Kom vrijblijvend naar de startvergadering van 2021 en ontdek of jij hier je dromen kwijt kan. Stuur dan een mailtje naar onze collega Pieter.