Januari 2019 - …

Lokerse Queesten

Lokeraars van zo divers mogelijke pluimage over boeiende thema’s met elkaar van gedachten laten wisselen tijdens de Lokerse Feesten.

  • School
  • 86801581 526894721278092 2972629015401070592 o

Drie jaar geleden kwamen wij voor het eerst samen. ‘Wij’, dat zijn enkele enthousiaste Lokeraars, Avansa Waas-en-Dender, Masereelfonds Lokeren en Vagevuur. Ons doel: Lokeraars van zo divers mogelijke pluimage over boeiende thema’s met elkaar van gedachten laten wisselen. Al gauw hielden we de Lokerse Queesten boven de wieg.

​De Queesten gaven in 2019 de laatste vier dagen van de Lokerse feestenweek extra pigment. Ze zijn een eigenzinnig-Lokerse versie van de Gentse Feestendebatten. Interactief en met een lage drempel.

In 2020 dreigde COVID-19 roet in het eten te gooien. Maar onze creatieve Queestengroep bleef niet bij de pakken zitten. We ontwikkelden een coronaproof fietstocht met 15 ‘queestige’ toekomstdromen voor Lokeren.

Het was zweten en zwoegen, maar één ding was zeker: met de VeloQueeste boden wij een heerlijke tweede editie van… de Lokerse Queesten! (De fietstocht is ondertussen niet meer bewegwijzerd maar wel nog beschikbaar op de website of via de Izi.TRAVEL app.)

En de ideeën blijven komen en stromen om de dromen in Queesten te vangen.

Meewerken aan de Lokerse Queesten geeft mij het gevoel dat ik het verschil kan maken.
Ann Van Neer, vrijwilliger bij de Lokerse Queesten

In 2021 staan niet minder dan 3 initiatieven in de steigers:

  • een wandeling in de Heirbrugstraat waar inspirerende verhalen, beelden en ideeën te verzamelen
  • een tweede editie van de VeloQueeste rond nieuwe droomplekjes
  • én een ‘Armoedewandeling’ verrijkt met een bewustwordingsspel dat ontwikkelde wordt in samenwerking met de welzijnsraad van Lokeren.

Ben jij een Lokeraar? Heb jij zin om nieuwe mensen te leren kennen? In een leuke, enthousiast team? Wil jij je dromen delen? Doe dan met ons mee en sluit je aan bij één van onze werkgroepen. Constateer Pieter!

Lokerse Queesten Vrijwilligers aan het woord

Kennismaken met het project

Ontdek de Lokerse Queesten website!

Of heb jij ook zin om mee te doen? Sluit je aan bij één van onze werkgroepen en ontdek of jij hier je dromen kwijt kan? Stuur dan een mailtje naar onze collega Pieter.