September 2007 - …

De Laatste Dinsdag in Lokeren

De Laatste Dinsdag, dat is meer dan een tijdstip alleen. Het is een lezingreeks waarbij we elke laatste dinsdag van de maand een relevante spreker uitnodigen in Lokeren.

IMG20220927201144

Een aanbod voor en door Lokeraars. Dat is de insteek van De Laatste Dinsdag. Samen kritisch nadenken, vragen stellen en in dialoog gaan. Het kan er allemaal.
We werken (meestal) rond de thema's Noord-Zuid, democratie, diversiteit, armoede, internationale politiek, Europa … We gaan geen actuele thema's uit de weg.

De sprekers die we uitnodigen zijn stuk voor stuk experts in hun vak.

Is een maandelijkse inhoudelijke en leerrijke avond iets voor jou? Ontspannen maar toch met dat tikkeltje extra? Welkom!

Avansa Waas-en-Dender (toen Vormingplus) startte dit initiatief in 2007, samen met het Masereelfonds Lokeren, de Gemeentelijke Raad OntwikkelingsSamenwerking (GROS) van Lokeren en het Cultuurcentrum Lokeren. Ondertussen is ook FIT Moerbeke-Waas een enthousiaste partner van De Laatste Dinsdag.

In 17 jaar tijd mochten we verschillende boeiende sprekers ontvangen en een publiek opbouwen. Het doet ons deugd het publiek te zien groeien en we steeds meer vaste bezoekers mogen toevoegen aan deze avonden.

In samenwerking met