Nieuwe collega’s in beeld: Franciska Aelbrecht en Nicky Van Styvendaele

Binnenkort kom je hen ongetwijfeld ergens tegen, hier stellen Nicky en Franciska zich alvast even voor. In september begonnen twee nieuwe collega’s aan hun Avansa-avontuur. Wie ze zijn, wat hun passies zijn en wat ze bij ons uitspoken kom je hier te weten.

Collegas in de kijker

Nicky en Franciska, wat sprak jullie aan om bij Avansa te komen werken?

Nicky: De missie en de visie van Avansa, daar sta ik helemaal achter. Het werken rond maatschappelijke thema’s en het organiseren van activiteiten waar ik zelf ook graag naartoe zou gaan.

Franciska: Ik kende Avansa al een tijdje vanuit mijn vorige job in het Rode Kruis opvangcentrum van Westakkers. We werkten regelmatig samen. Vooral jullie know how over groepswerking en inclusie heeft me altijd enorm aangesproken. Ik geloof ook dat kennis en vaardigheden de sleutel zijn tot een volwaardige deelname aan de samenleving.

Avansa werkt rond vijf maatschappelijke uitdagingen. Rond welke uitdagingen willen jullie het verschil maken?

Nicky: Maatschappelijke kwetsbaarheid, (mentale) gezondheid en duurzaamheid. Die pijlers sluiten aan bij mijn opleidingen tot gezondheidscoach en natuurgids. Ik ben dan ook sterk begaan met het welzijn van mens en natuur. Door de vormingen en projecten van Avansa kunnen we zaadjes planten en deze stilaan laten ontkiemen, naar een betere wereld. Duurzaam, gezond, rechtvaardig. Zonder discriminatie. Daar zet ik mee mijn schouders onder. Dat veel organisaties dezelfde kar duwen vind ik ook veelbelovend. Met digitalisering heb ik weinig voeling. Daarom zou ik best eens een vorming rond Instagram volgen, zodat ik mee ben met de moderne tijd.

Franciska: Ik ben al sinds mijn studies erg geïnteresseerd in etnisch-culturele diversiteit en werkte drie jaar in twee opvangcentra voor vluchtelingen. Ik vind alle vormen van diversiteit een rijkdom voor onze samenleving, iedereen moet betrokken worden.

En dat brengt me direct bij het tweede thema waarrond ik bij Avansa zal werken: burgerparticipatie. Ik geloof heel hard in participatie vanuit de burgers zelf. Als je met verschillende mensen samenwerkt in een project, word je meer zelfzeker, zelfstandiger en groeit je geloof in de medemens.

“Tijdens de fotoshoot constateerden we dat we samen op taalkamp waren geweest. Zo zie je maar hoe klein de wereld is!”
Nicky

Wat doen jullie als jullie niet aan het werk zijn?

Nicky: Meerdere interesses concurreren om mijn aandacht en tijd. Ik verveel me geen seconde. Afspreken met vrienden vooral. Uitstapjes naar de zee, een natuurgebied, de wellness. Heerlijk. Een hele stapel boeken ligt nog klaar. Non-fictie, want ik wil graag nog veel bijleren over gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Ergens weet ik ook dat sport belangrijk is, maar de winter zet daar een rem op. Daarom kijk ik al uit naar de lente!

Franciska: Ik vind het belangrijk om mijn vrienden en familie te zien en ga graag naar concerten. Maar af en toe vind ik het ook fijn om even alleen te zijn en de pauzeknop in te duwen. Dat doe ik bijvoorbeeld tijdens een uurtje hardlopen, bij een goed boek of tijdens de naailes. Ik vind het fijn om zowel met mijn hoofd als met mijn handen bezig te zijn.

teamfoto 2021

Of je nu een mailtje krijgt van Kim van Avansa of je een geweldig projectidee hebt. In ons team zitten alle talenten. Leer ons beter kennen!

Datum bericht wo 29 december '21