Levende Bibliotheek

Gezocht: Levende boeken

Ben jij iemand die te maken heeft met vooroordelen? Over hoe je eruitziet, wie je bent, of wat je hebt meegemaakt? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Levende bibliotheek 1920 x 1080 px 2

In de Levende Bib gaan mensen in gesprek met elkaar. Per twee.
De ene persoon is een levend boek. Iemand die vooroordelen ervaart. Iemand waarover anderen denken in stereotypen.
De andere persoon is de lezer. Hij wil het levend boek begrijpen, door met hem/haar/die in gesprek te gaan.

Levende boeken zijn heel divers. Denk bijvoorbeeld aan iemand met een dwangstoornis, iemand die dakloos is geweest, iemand van de politie, iemand in een rolstoel, een ex-gedetineerde, een stripper, een imam, iemand uit de loge, een vrouw met een hoofddoek, een transman,… en zo zijn er nog heel veel andere redenen waarom iemand vooroordelen kan ervaren.

Ben jij zo iemand, en vind je het interessant om daarover af en toe in gesprek te gaan met iemand anders, met iemand die jou beter wilt leren kennen? Stuur ons dan een mailtje. Dan nemen wij contact met je op, en bekijken we samen of jij levend boek kunt/wilt worden.

Wat hebben wij te bieden?

  • Wij bieden je een workshopnamiddag aan waarin we met een storyteller bekijken en oefenen wat jouw specifieke verhaal is, en hoe je dat best kunt brengen.
  • Elke keer dat je deelneemt aan een levende bib, krijg je een vrijwilligersvergoeding en verplaatsingsonkosten.
  • De levende boeken is een toffe bende mensen, die elkaar waarderen en waarmee we af en toe samen iets drinken of iets gaan eten. Jij kan daar deel van uitmaken.
  • Een vijftal keer per jaar organiseren wij een levende bibliotheek in de regio Waas-en-Dender. Daar gaan telkens 5 à 10 levende boeken in gesprek met andere mensen; 1 boek met 1 of 2 andere mensen.
Levendeboeken 3697

Interesse?

Mail naar johan.vermeersch@avansa.be en dan nemen wij contact met je op. Heel vrijblijvend natuurlijk.

Datum bericht do 13 juni '24