Zwijgen is geen optie: 'Vanuit welbegrepen eigenbelang'

© Zwijgen is geen optie

Filmvertoning en nabespreking

Start wo 16 oktober '24
19:30 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaard: € 8
Alle tarieven

Waar CC Belgica BiS
Kerkstraat 115
9200 Dendermonde

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Hoewel er geen gebrek is aan informatie in de wereld, lijkt een goed gesprek moeilijker te vinden. Zwijgen is geen optie voeren sinds 2016 gesprekken die uw hoofd doen bruisen. Dankzij een grondige voorbereiding, onafhankelijke selectie van gasten en de ruimte om veilig en vrij te spreken.

We starten met de vertoning van de film Vanuit welbegrepen eigenbelang van Wim Van Lancker. In dit Zwijgen is geen optie gesprek praat Anthony Bosschem met Wim Van Lancker over ons systeem van sociale zekerheid en hoe het automatisch de meest kwetsbare mensen benadeelt. Over leven in schaarste en wat dat met je mentale bandbreedte doet. Over een nieuw verhaal dat terug de solidariteit voorop stelt. Katrien Voorpoels zorgt voor een nabespreking. Ze is geschoold in de Deep Democracy methode, waarbij altijd een echt gesprek op gang komt, eerder dan een discussie tussen de luidste roepers.


Opgelet: De vorming gaat door in Belgica BiS (Kerkstraat 115 - Dendermonde).


Zwijgen is geen optie gaat elke maand met een interessante gast op zoek naar hoe we vandaag de dag engagement kunnen opnemen. Het levert boeiende en tijdloze gesprekken op die je kan beluisteren als podcast of kan bekijken op zwijgenisgeenoptie.be

Meer info over ZIGO vind je hier.


Inschrijven is noodzakelijk.

Praktisch

Opgelet: De vorming gaat door in Belgica BiS (Kerkstraat 115 - Dendermonde).

Sessies

 • wo 16 oktober '24
  19:30 - 21:30
  CC Belgica BiS - Belgica BiS

Locatie(s)

Prijs

 • Standaard
  € 8
 • Met korting
  € 1,5
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Katrien Voorpoels

Katrien is procesbegeleider en werkt met organisaties en teams die durven samen hun weg te zoeken.…
Meer over Katrien Voorpoels

In samenwerking met