Rust in je hoofd

© Canva

Hoe doe je dat? Workshop

Start wo 19 februari '25
19:00 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaard: € 7
Alle tarieven

Waar Roxy Temse
Stationsstraat 29
9140 Temse

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Zoek je een manier om de onophoudelijke stroom van gedachten en zorgen tot rust te brengen? De workshop Rust in je hoofd is specifiek ontworpen om te helpen bij het verminderen van piekeren en het bereiken van mentale rust.

Gedurende deze workshop leer je verschillende technieken om je gedachtestroom te beheersen. De workshop begint met het belang van het opschrijven van je gedachten, een methode die helpt bij het organiseren en begrijpen van je eigen denkpatronen. Vervolgens leer je technieken om in het huidige moment te blijven en piekeren over het verleden of de toekomst te verminderen.


Mindfulness en aandachtigheid zijn cruciaal in de benadering. Je leert hoe je met volle aandacht dagelijkse activiteiten kunt uitvoeren, wat helpt om je geest te kalmeren. Ook leer je je piekergedrag bewust te herkennen en te benoemen, wat een eerste stap is in het doorbreken van deze patronen.


Daarnaast richt de workshop zich op het onderzoeken van je gedachten en het uitdagen van de waarheid en realiteit ervan. Dit helpt bij het ontwikkelen van een constructievere en positievere manier van denken. Ademhalingsoefeningen en visualisatietechnieken worden ook geïntroduceerd als middelen om je geest te ontspannen en je focus te verleggen van denken naar voelen.


Tot slot, benadrukt de workshop het belang van momenten van inactiviteit en lichaamsbeweging zoals wandelen, yoga, of dansen, om je energie te gronden en je geest tot rust te brengen.


Inschrijven is noodzakelijk.

Sessies

 • wo 19 februari '25
  19:00 - 21:30
  Roxy Temse - Artiestenfoyer

Locatie(s)

Prijs

 • Standaard
  € 7
 • Met korting
  € 3,5
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Frank Desmet

Frank is osteopaat, stressconsulent en slaapcoach.Hij startte in 1980 als kinesist. In de loop der…
Meer over Frank Desmet

In samenwerking met