Februari 2021 - december 2021

Vorming voor vrijwilligers die werken met vluchtelingen en nieuwkomers

Ben jij een vrijwilliger? Werk jij met vluchtelingen of nieuwkomers? En dat in de provincie Oost-Vlaanderen? Wij organiseren gratis online vorming voor jou.

Vorming voor vrijwilligers

Je hebt de keuze uit 4 thema’s:

  • Psychosociale aspecten van vluchtelingen: wat doet vluchten en het opbouwen van een nieuw leven met deze mensen?
  • Omgaan met discriminerende uitspraken en racisme
  • Duidelijke taal: wil je je conversaties met anderstaligen vlotter laten verlopen
  • Opleidings- en tewerkstellingstrajecten voor nieuwkomers, en hoe hen daarbij helpen

De ervaren begeleiders werken de vormingen uit op maat van jouw behoeften en er is ook veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen. We werken met kleine groepen zodat het ook online een fijne en veilige ervaring wordt.

We gebruiken de applicatie Microsoft Teams voor de vormingen. Laat je zeker niet afschrikken. Wanneer je je inschrijft, sturen wij je een link door waarop je klikt, en dan kun je zonder problemen deelnemen.

Deze Vormingsreeks is een organisatie van het Agentschap Integratie en Inburgering, Gastvrij Netwerk, IN-Gent en de 3 Avansa’s (nieuwe naam van Vormingplus) van Oost-Vlaanderen.

Heb je nog vragen over de inhoud, de aanpak of het werken met Microsoft Teams? Neem dan zeker contact op met onze collega Johan.

Is dit niet helemaal wat je zoekt, of wil je jezelf verder vormen? Kijk dan ook even bij, Vluchtelingenwerk Vlaanderen, Gastvrij Netwerk, Agentschap Integratie en Inburgering of IN-Gent. Zij organiseren ook vorming voor vrijwilligers, en vaak is die ook gratis. Misschien vind je daar wel wat je zoekt.

Heb je interesse? Wil je je inschrijven?
Bekijk dan alle sessies en data hieronder.