Januari 2023 - juli 2023

Landbouwbrigades

Wil jij eens zelf ervaren hoe ons voedsel de dag van vandaag wordt gekweekt? Ontmoet onze buren boeren en ga met hen in gesprek!

52533714799 ed94ea6d63 b

Ben jij benieuwd hoe het 'boeren' er de dag van vandaag aan toe gaat? Hoe groeit ons eten? Welke verdelgmiddelen gebruiken ze? En wat is agro-ecologie eigenlijk? Hoe vertaalt zich dat in de praktijk in onze eigen regio? En hoe bouwen we samen met de boeren aan een duurzaam, lokale en sociale-rechtvaardig voedselsysteem?

Trek mee het veld in met de Landbouwbrigades!

Het concept? Maak kennis met een boer uit onze regio en help hem/haar een half dagje op het veld. Je krijgt inzicht in onze korte keten vanop de eerste rij.

Wil je meer info? Kom dan naar onze infoavond. Tine, een actieve bio boerin, geeft je deze avond een actuele schets over dagelijkse uitdagingen, hinderpalen én hoopvolle signalen in het Vlaamse bio-landbouw-landschap.

Als je wenst kan je op dat moment inschrijven om deel uit te maken van een landbouwbrigade op één van de 5 boerderijen in onze regio. Later aansluiten zonder deze infosessie kan ook.

Staan jouw laarzen al klaar?

De Landbouwbrigades zijn een netwerk van geëngageerde burgers die hun schouders zetten onder boerenlandbouw en een duurzaam voedselsysteem.
Teken hier in om op de hoogte te blijven van hun activiteiten.