Zinvol ziek

© Jonathan Ramael

De kloof tussen ziek en gezond anders bekeken - ONLINE

Start woensdag 10 maart 2021
19:30 - 21:30

1 Sessie

Prijs

Standaard: 4 euro
Alle tarieven

Waar Online activiteit
Van thuis uit 1
Online via je computer of smartphone

Meer info over de locatie

Begeleiding

Lynn Formesyn ondervond aan den lijve hoe een chronische ziekte je ongewild aan de zijlijn doet belanden. In een samenleving waar sociale zekerheden steeds meer onder druk staan, is er dringend behoefte om op een andere manier te denken over ziekte en gezondheid.

Onze maatschappij lijkt vies te zijn van alles wat nog maar neigt naar een mankement. De grote boosdoeners? Onwetendheid, gebrek aan ruimte voor kwetsbaarheid en een focus op 'oplappen en weer doorgaan'. Het boekproject Zinvol Ziek stelt onze collectieve overtuigingen rond ziek & gezond en zinvol & zinloos schaamteloos in vraag. Het vertrekpunt: een chronische diagnose, een veroordeling tot een leven aan de zijlijn. Het verdwijnen van veel vanzelfsprekendheden zette een intense zoektocht in gang naar hoe je als mankemens ook anders in deze haastige wereld kan staan. Waar liggen de kansen wanneer het speelveld tussen norm en afwijking groter en toegankelijker wordt? Mijmer je mee met Lynn Formesyn?


Deze vorming zal gegeven worden in interview stijl.

Praktisch

Dit is een online activiteit, via het platform Zoom. Je hebt een pc of tablet met camera en micro en een goede internetverbinding nodig om te kunnen deelnemen. Na inschrijving ontvang je (ten laatste) de dag zelf een link waarmee je kan deelnemen.

Sessies

 • woensdag 10 maart 2021
  19:30 - 21:30
  Online activiteit - Via je computer of smartphone

Locatie

Online activiteit Van thuis uit 1
Online via je computer of smartphone Toon op kaart

Prijs

 • Standaard
  4 euro
 • Met korting
  2 euro
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Lynn Formesyn

Lynn Formesyn werkt sinds kort als deeltijds stafmedewerker beleid voor mensenrechtenorganisatie GRIP vzw en schrijft als burgerjournalist voor De Wereld Morgen. Als jonge dertiger met reuma verdiepte ze zichzelf de voorbije jaren in de impact van leven met een chronische ziekte in onze prestatiegedreven maatschappij. Op 9 maart 2021 wordt haar boek Zinvol ziek gelanceerd bij Uitgeverij Lannoo.

Meer over Lynn Formesyn

In samenwerking met