Nadia Nsayi over kolonisatie

© EPO Uitgeverij - Nadia Nsayi

Een dochter van de dekolonisatie vertelt ONLINE

Start maandag 26 april 2021
19:30 - 21:00

1 sessie

Prijs

Standaard: 5 euro
Alle tarieven

Begeleiding

Nadia Nsayi is een dochter van België en en van Congo. Aan de hand van haar gemengd familieverhaal vertelt ze over de Belgische kolonisatie van Congo en de koloniale erfenissen in België. Ze eindigt met een pleidooi voor dekolonisatie.

Nadia Nsayi is een dochter van België en Congo. Aan de hand van haar gemengd familieverhaal vertelt ze over de Belgische kolonisatie van Congo en de koloniale erfenissen in België. Ze eindigt met een pleidooi voor dekolonisatie. Want dat is zestig jaar na de onafhankelijkheid van Afrikaanse landen zoals Congo nog steeds relevant.

Nadia Nsayi is politicologe en gespecialiseerd in Congo. Ze was bijna tien jaar beleidsmedewerker bij de ontwikkelingsorganisatie Broederlijk Delen en de vredesbeweging Pax Christi Vlaanderen. Sinds 2019 is ze curator beeldvorming bij het Museum aan de Stroom (MAS) voor de tentoonstelling 100 X Congo. Een eeuw Congolese kunst in Antwerpen. In 2020 verscheen haar eerste boek Dochter van de dekolonisatie (EPO).

Praktisch

Dit is een online activiteit, via het platform Zoom. Je hebt een pc of tablet met camera en micro en een goede internetverbinding nodig om te kunnen deelnemen. Na inschrijving ontvang je (ten laatste) de dag zelf een link waarmee je kan deelnemen. Kijk ook bij 'ongewenste mails' want daar komen onze mails soms terecht.

Sessies

 • maandag 26 april 2021
  19:30 - 21:00

Prijs

 • Standaard
  5 euro
 • Met korting
  2,5 euro
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Nadia Nsayi

Hoe omgaan met ons koloniaal verleden? Waarom dekoloniseren? De Belgisch-Congolese politicologe Nadi ...
Meer over Nadia Nsayi

In samenwerking met