Mini-herboristencursus

© evygoesnature.be

Beginnerscursus in theorie (online) en praktijk (fysiek)

Start donderdag 22 april 2021
19:00 - 21:30

4 sessies

Prijs

Standaard: 80 euro
Alle tarieven

Waar Online activiteit
Van thuis uit 1
Online via je computer of smartphone

Meer info over de locatie

Begeleiding

Laagdrempelige en boeiende vierdelige reeks om zelf producten te leren maken op basis van kruiden en planten. Naast de theorie over werking en gebruik, krijg je ook tips om kleine kwaaltjes te verhelpen en is er de nodige ruimte voor praktijk. Leer o.a. gelules, tinctuur, en dagcrème maken. Maar ook siropen, maceraten en shampoo komen aan bod.

Wil jij graag zelf producten maken op natuurlijke basis? Grijp je ook liever terug naar de natuur? Dan is deze minireeks zeker iets voor jou.


De eerste 3 sessies verlopen online, de vierde en laatste sessie gaat fysiek door (in Den Bond, Kleinhulst 4, Hamme als de coronamaatregelen het toelaten. Indien niet, dan gaat het buiten door onder waterdichte tenten).


Les 1, 2 en 3: Theorie

De basis: Hoe kunnen kruiden jou de beste ondersteuning geven bij kwaaltjes? Leer hoe de werking van een kruid wordt bepaald door het samenspel van de verschillende inhoudsstoffen. Ontdek hoe inhoudsstoffen van een kruid bepalen welke soort bereiding het meest geschikt is. Naast de nodige theorie is er ook praktijk. Noodgedwongen verhuist deze naar de laatste sessie.

Olie: Bekijk de wondere wereld van maceraten en etherische olie. Maceraten behoren tot de basisoliën en zijn een belangrijk ingrediënt in huid- en massageoliën en andere cosmetische preparaten zoals zalven en crèmes. Daarna maak je kennis met een paar belangrijke etherische oliën en hun gebruik.

Siroop, zalf en gel: Waarom en hoe maak je een siroop, een goede zalf en een gel?

Bodylotion en dagcrème: Leer hoe je een goede bodylotion en bijhorende dagcrème maakt.


Les 4 Praktijk

Je maakt o.a. gelules (bv. kurkuma of mariadistel, tinctuur, goudsbloemmaceraat, siroop, goudsbloemzalf, shampoo, dagcrème.

Meebrengen: mondmasker, schort, pen en papier.


In de prijs is 36 euro aan materiaal inbegrepen.

Praktisch

De eerste 3 sessies verlopen online. De laatste sessie wordt ter plaatse gegeven (Zaal Den Bond - Kleinhulst 4 - Hamme) en bevat alle praktijkgedeeltes van deze reeks. Dit is een online activiteit, via het platform Zoom. Je hebt een pc of tablet met camera en micro en een goede internetverbinding nodig om te kunnen deelnemen. Na inschrijving ontvang je (ten laatste) de dag zelf een link waarmee je kan deelnemen. Kijk ook bij 'ongewenste mails' want daar komen onze mails soms terecht. Bij de hand houden: pen en papier. Meebrengen laatste sessie: een schort, pen, papier en een mondmasker.

Sessies

 • donderdag 22 april 2021
  19:00 - 21:30
  Online activiteit - Via je computer of smartphone
 • donderdag 29 april 2021
  19:00 - 21:30
  Online activiteit - Via je computer of smartphone
 • donderdag 06 mei 2021
  19:00 - 21:30
  Online activiteit - Via je computer of smartphone
 • donderdag 20 mei 2021
  19:00 - 21:30
  Den Bond - Zaal Den Bond

Locatie

 • Online activiteit Van thuis uit 1
  Online via je computer of smartphone Toon op kaart
 • Den Bond Kleinhulst 4
  9220 Hamme Toon op kaart

Prijs

 • Standaard
  80 euro
 • Met korting
  58 euro
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Evy Thuysbaert

voedings- en gezondheidsconsulent ...
Meer over Evy Thuysbaert

In samenwerking met