Doe toch niet zo moeilijk!

© Canva

Verbindende communicatie in moeilijke situaties

Start woensdag 10 maart 2021
19:00 - 21:30

4 sessies

Prijs

Standaardtarief: 20 euro
Alle tarieven

Waar Online activiteit
Van thuis uit 1
Online via je computer of smartphone

Meer info over de locatie

Begeleiding

Soms kwetsen we ongewild met woorden. Ook als je denkt duidelijk te zijn kan je op onbegrip stuiten. Verbindend communiceren is een wisselwerking tussen aandacht hebben voor de eigen noden en gevoelens en die van een ander. We oefenen dit in deze reeks via concrete situaties.

Communiceren valt niet altijd mee in het dagelijkse leven.

De boodschap die je wilt overbrengen wordt heel anders ontvangen dan je bedoelde. Je hebt niet de intentie om te kwetsen en toch voelt de ander zich gekwetst. Je denkt dat je duidelijk bent en toch stuit je op onbegrip. Om maar te zwijgen over mensen die weglopen, boos reageren, verwijten maken, …


In deze cursus leer je vanuit verbinding om te gaan met deze situaties. We geven aandacht aan de verbinding met jezelf zodat je helder krijgt wat je voelt en wat je nodig hebt. Je leert ook om dit op een duidelijke en respectvolle manier over te brengen.

Wanneer je voldoende je eigen gevoelens en behoeften au sérieux neemt is het makkelijker om de nood te zien bij de ander. Je leert kritiek, boosheid en verwijten van de ander te horen als een behoefte die vervuld wilt worden i.p.v. een aanval op jou. Dit gaan we oefenen aan de hand van concrete situaties en voorbeelden van de begeleiding en de deelnemers. Dit alles in een sfeer van respect waar ernst, speelsheid en humor elkaar afwisselen.


Inschrijven is noodzakelijk uiterlijk 10 dagen voor de start van de reeks.

Praktisch

Dit is een online reeks, via het platform Zoom. Je hebt een pc of tablet met camera en micro en een goede internetverbinding nodig om te kunnen deelnemen. Na inschrijving ontvang je (ten laatste) de dag zelf een link waarmee je kan deelnemen.

Sessies

 • woensdag 10 maart 2021
  19:00 - 21:30
  Online activiteit - Via je computer of smartphone
 • woensdag 17 maart 2021
  19:00 - 21:30
  Online activiteit - Via je computer of smartphone
 • woensdag 24 maart 2021
  19:00 - 21:30
  Online activiteit - Via je computer of smartphone
 • woensdag 31 maart 2021
  19:00 - 21:30
  Online activiteit - Via je computer of smartphone

Locatie

Online activiteit Van thuis uit 1
Online via je computer of smartphone Toon op kaart

Prijs

 • Standaardtarief
  20 euro
 • Met korting
  10 euro
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Martine Bal

Reeds 30 jaar met veel plezier en passie als vormingswerkster aan de slag met groepen in de zorg- en welzijnssector rond o.a. geweldloos communiceren en creatief agogisch coachen.


Contactclown voor mensen met dementie en clownsdocente.


Begeleiding en bemiddeling in kleine groepjes met een creatieve invalshoek.

Meer over Martine Bal

In samenwerking met