China, land in turbulentie

© Flickr

Prikkels op donderdagvoormiddag in Beveren ONLINE

Start donderdag 22 april 2021
10:00 - 12:30

1 sessie

Prijs

Standaard: 6 euro
Alle tarieven

Waar Online activiteit
Van thuis uit 1
Online via je computer of smartphone

Meer info over de locatie

Begeleiding

Op economisch vlak is de opmars van China fenomenaal. Maar het 'socialisme met Chinese karakteristieken' is resoluut autoritair. De COVID-19-pandemie legde de gespannen relatie tussen burger en staat duidelijk bloot. Sinoloog, journalist, schrijver en documentairemaker Catherine Vuylsteke analyseert welke mogelijkheden en uitdagingen China nu biedt.

In de voorbije jaren werd China de tweede grootste economie ter wereld. Dat ging gepaard met een ongeziene, lang volgehouden groei, een spectaculaire urbanisatie en een fenomenale transformatie. Het 'socialisme met Chinese karakteristieken' is evenwel resoluut autoritair en sinds het aantreden van Xi Jinping zijn controle en propaganda nog toegenomen. De COVID-19-pandemie legde de gespannen relatie tussen burger en staat in China andermaal duidelijk bloot. Sinoloog, journalist, schrijver en documentairemaker Catherine Vuylsteke analyseert welke mogelijkheden en uitdagingen China nu biedt.

Praktisch

Dit is een online activiteit, via het platform Zoom. Je hebt een pc of tablet met camera en micro en een goede internetverbinding nodig om te kunnen deelnemen. Na inschrijving ontvang je (ten laatste) de dag zelf een link waarmee je kan deelnemen. Kijk ook bij 'ongewenste mails' want daar komen onze mails soms terecht.

Sessies

 • donderdag 22 april 2021
  10:00 - 12:30
  Online activiteit - Via je computer of smartphone

Locatie

 • Online activiteit Van thuis uit 1
  Online via je computer of smartphone Toon op kaart

Prijs

 • Standaard
  6 euro
 • Met korting
  3 euro
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Catherine Vuylsteke

auteur, journalist, filmmaker en China-expert ...
Meer over Catherine Vuylsteke

In samenwerking met