Agroforestry

© Afbeelding van MichaelGaida via Pixabay

Infosessie boslandbouw

Start maandag 19 april 2021
19:30 - 22:00

1 sessie

Prijs

Standaard: 5 euro
Alle tarieven

Waar Online activiteit
Van thuis uit 1
Online via je computer of smartphone

Meer info over de locatie

Begeleiding

Agroforestry of boslandbouw, dit is het combineren van bomen met gewasteelt of veehouderij op hetzelfde perceel. Bert Reubens gaat uitgebreid in op de basisprincipes, de huidige situatie in Vlaanderen en de wereld. Verder illustreert hij waarom deze vorm van landbouw de meest logische is om onze planeet weerbaar te maken tegen klimaatverandering.

Hebben bomen een plaats in een duurzame landbouw? Agroforestry of boslandbouw, het combineren van bomen met gewasteelt of veehouderij op hetzelfde perceel, is in Europa aan een opmars bezig. Het biedt een antwoord op uitdagingen waar de landbouw en maatschappij voor staan. Denk maar aan het verhogen van de economische, milieu- en sociale baten. Deze avond gaat Bert Reubens uitgebreid in op de basisprincipes, de huidige situatie in Vlaanderen en de wereld. Verder illustreert hij waarom deze vorm van landbouw de meest logische is om onze planeet weerbaar te maken tegen klimaatverandering.

Praktisch

Dit is een online activiteit, via het platform Zoom. Je hebt een pc of tablet met camera en micro en een goede internetverbinding nodig om te kunnen deelnemen. Na inschrijving ontvang je (ten laatste) de dag zelf een link waarmee je kan deelnemen. Kijk ook bij 'ongewenste mails' want daar komen onze mails soms terecht.

Sessies

 • maandag 19 april 2021
  19:30 - 22:00
  Online activiteit - Via je computer of smartphone

Locatie

 • Online activiteit Van thuis uit 1
  Online via je computer of smartphone Toon op kaart

Prijs

 • Standaard
  5 euro
 • Met korting
  2,5 euro
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Bert Reubens

Bert Reubens is bio-ingenieur, doctoreerde aan de KULeuven met een onderzoek naar landherstel in Eth ...
Meer over Bert Reubens

In samenwerking met