Zoektocht naar betrouwbare kennis

© Canva

Café Odisee

Start ma 25 april '22
18:00 - 20:00

1 sessie

Prijs

Standaard: € 5
Alle tarieven

Waar Odisee
Hospitaalstraat 23
9100 Sint-Niklaas

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Tien jaar geleden was een fact-checker een nog onbekend beroep. Ondertussen is het blijkbaar noodzakelijk geworden om beweringen en berichten na te trekken. Wat weten we en strookt die kennis met de werkelijkheid? Auteur, bioloog en filosoof Geerdt Magiels schetst ons de weg in de jungle van informatie.

Tien jaar geleden was een fact-checker een nog onbekend beroep. Intussen is het geen aparte rubriek meer maar een basishouding in de kwaliteitsjournalistiek. Het is blijkbaar noodzakelijk geworden om beweringen en berichten na te trekken. Wat weten we en strookt die kennis met de werkelijkheid? Hoe zeker zijn we over wat wij weten? Of denken te weten? Hoe vinden we de weg in de jungle van informatie? Betrouwbare kennis ligt niet voor het oprapen, zeker niet omdat zelfs de wetenschap onder vuur ligt, na fraudegevallen in onderzoek en belangenverstrengelingen tussen industrie en onderzoek. Wetenschap is belangrijk, maar niet alle wetenschappelijk onderzoek blijkt even degelijk. Een zoektocht naar hele, halve en onwaarheden.


Inschrijven is noodzakelijk.

Sessies

 • ma 25 april '22
  18:00 - 20:00
  Odisee - Kaho

Locatie(s)

Prijs

 • Standaard
  € 5
 • Met korting
  € 0
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Geerdt Magiels

bioloog en filosoof, auteur van Al te gek: psychose tussen brein en samenleving (c)…
Meer over Geerdt Magiels

In samenwerking met