Zin en onzin van gevangenisstraf

© Flickr

Over vrijheid, straffen en alternatieven

Start do 31 maart '22
19:30 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaard: € 4
Alle tarieven

Waar CC Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren-Waas

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

De gevangenisstraf is voor velen nog steeds de eerste en belangrijkste straf. Maar wat willen we bereiken met de gevangenisstraf? Hoe effectief is zo'n straf en welke andere mogelijkheden zijn er om met criminaliteit om te gaan? Kristel Beyens (VUB) geeft een helder betoog.

In welke mate is de gevangenisstraf een zinvolle of constructieve oplossing voor criminaliteit? Wie zit er in de gevangenis en hoe geraak je eruit? En welke andere mogelijkheden zijn er om op een constructieve manier met criminaliteitsproblemen om te gaan? Welke rol speelt technologie en digitalisering in de huidige bestraffing in België? Kristel Beyens (VUB) geeft een helder betoog, daarna is er ruimte voor vragen en dialoog in kleine groep.


DIALOOG

Deze lezing wordt georganiseerd in het kader van het Vlaams project DIALOOG. Hiermee streven we naar een solidaire samenleving die inzet op verbondenheid tussen mensen, én op het herstellen van intermenselijke relaties wanneer deze zijn verbroken door een conflict. Volg DIALOOG via www.dialoogherstel.org.

Sessies

 • do 31 maart '22
  19:30 - 21:30
  CC Ter Vesten - Mediazaal

Locatie(s)

Prijs

 • Standaard
  € 4
 • Met korting
  € 2
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Kristel Beyens

Kristel Beyens is professor Penologie aan de vakgroep criminologie van de Vrije Universiteit…
Meer over Kristel Beyens

In samenwerking met

 • Gevangenis Beveren-Waas

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project Dialoog