Wat na de verkiezingen van 2024?

© Canva

De Laatste Dinsdag November met Dave Sinardet

Start di 28 november '23
20:00 - 22:00

1 sessie

Prijs

Standaard: € 6,5
Alle tarieven

Waar CC Lokeren - Kerkplein
Kerkplein 5
9160 Lokeren

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

2024 wordt een politiek scharnierjaar. Voor het eerst vinden tijdens hetzelfde jaar verkiezingen plaats voor álle bestuursniveaus: gemeenten, provincies, regio's, België en Europa. Voor de politieke partijen staat er dus gigantisch veel op het spel, want in 2024 worden overal de machtsverhoudingen voor de volgende jaren vastgelegd. Waar gaat België dus naartoe? Dave Sinardet legt het je in geuren en kleuren uit. Er is veel ruimte voor al je vragen!

België, quo vadis? Waarheen na 2024?

2024 wordt een politiek scharnierjaar. Voor het eerst vinden tijdens hetzelfde jaar verkiezingen plaats voor álle bestuursniveaus: gemeenten, provincies, regio's, België en Europa. Voor de politieke partijen staat er dus gigantisch veel op het spel, want in 2024 worden overal de machtsverhoudingen voor de volgende jaren vastgelegd. En die zullen mee de regeringsvormingen bepalen die partijen voor meerdere jaren aan de macht brengen of in de oppositie duwen.

Politici zullen ook geconfronteerd worden met vele maatschappelijke en economische uitdagingen die wachten op beslissingen. Ook is er veel sprake van een nieuwe, zevende, staatshervorming waarover tussen de partijen onderhandeld zou moeten worden en die onze staatsstructuur deze keer écht in een andere plooi zou moeten leggen. Veel voorstellen om België anders te organiseren circuleren intussen al. Wat moeten we hier nu allemaal van denken?

In glasheldere taal, doorspekt met een vleugje humor, legt professor Sinardet het je in geuren en kleuren uit. En hij gaat hierover ook graag in dialoog met zijn publiek. Al jouw vragen zullen een antwoord krijgen.


Inschrijven is noodzakelijk.

Sessies

 • di 28 november '23
  20:00 - 22:00
  CC Lokeren - Kerkplein - Kerkplein

Locatie(s)

Prijs

 • Standaard
  € 6,5
 • Met korting
  € 3,25
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Dave Sinardet

Dave Sinardet is professor politieke wetenschappen aan de VUB en de UCLouvain, gespecialiseerd in…
Meer over Dave Sinardet

In samenwerking met