Wat hebben we verdiend vandaag?

© Victoria Deluxe

Film met nagesprek over boeren en korte keten-initiatieven

Start di 25 januari '22
19:30 - 22:00

1 sessie

Prijs

Standaard: € 4
Alle tarieven

Waar Gildenhuis Stekene
Dorpsstraat 42
9190 Stekene

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Doorleefde documentaire over 6 Oost-Vlaamse boeren. Mooie beelden waar deze landbouwers vertellen over hun leefwereld en hun motivatie om verder te blijven boeren ondanks de nodige hindernissen. Een eerlijk portret over mensen die zielsveel van hun stiel houden.

Landbouwers zijn een essentiële schakel in onze voedselketen. Ze zijn zich bewust van die verantwoordelijkheid, werken keihard en lopen over van passie en toewijding voor hun land en de dieren. Wat de landbouwers daarvoor terugkrijgen staat echter niet in verhouding met de inspanningen en opofferingen die zij elke dag doen. Ze zijn overgeleverd aan een onvoorspelbare, ruwe markt en voelen hoe de consument zijn voeling met de boerenstiel verloren heeft.


Met de documentaire Wat hebben we verdiend vandaag? brengt Victoria Deluxe een actuele getuigenis over de landbouw onder de aandacht. Het is een bijzonder eerlijke inkijk geworden in het dagelijks leven van zes Oost-Vlaamse landbouwbedrijven. Uitsluitend de boeren en boerinnen zelf komen aan het woord. Anderhalf jaar werden ze gevolgd, deels in het extreem droge seizoen 2018. Hun getuigenissen zijn vaak ontroerend eerlijk en intiem. Aansluitend volgt een nabespreking met Paul Cerpentier, voorzitter milieuraad Stekene en ondervoorzitter ABS.


Inschrijven is noodzakelijk.

Sessies

 • di 25 januari '22
  19:30 - 22:00
  Gildenhuis Stekene - Gildenhuis Stekene

Locatie(s)

Prijs

 • Standaard
  € 4
 • Met korting
  € 2
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Carine Van Remoortere

Educatief medewerker (focus duurzaamheid, milieu en natuur)Mijn grootste talent is nieuwsgierigheid…
Meer over Carine Van Remoortere

In samenwerking met