Wat hebben we verdiend vandaag?

© Victoria Deluxe

Film en nagesprek met Beverse korte keten-initiatieven

Start do 18 november '21
19:30 - 22:00

1 sessie

Prijs

Standaard: € 5
Alle tarieven

Waar CC Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren-Waas

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Landbouwers zijn een essentiële schakel in onze voedselketen. Maar wat ze daarvoor terugkrijgen staat echter niet in verhouding met de inspanningen. Met deze documentaire wil Victoria Deluxe de staat van de landbouw in België in beeld brengen. Na de film gaan we in gesprek met producenten en initiatiefnemers van korte keteninitiatieven uit Beveren.

Landbouwers zijn een essentiële schakel in onze voedselketen. Ze zijn zich bewust van die verantwoordelijkheid, werken keihard en lopen over van passie en toewijding voor hun land en de dieren. Wat de landbouwers daarvoor terugkrijgen staat echter niet in verhouding met de inspanningen en opofferingen die zij elke dag doen. Ze zijn overgeleverd aan een onvoorspelbare, ruwe markt en voelen hoe de consument zijn voeling met de boerenstiel verloren heeft.

Met deze documentaire wil participatief kunstenhuis Victoria Deluxe een fundamentele bijdrage leveren aan de beeldvorming over de staat van de landbouw in Vlaanderen.

Nagesprek met producenten en initiatiefnemers van korte keteninitiatieven uit Beveren. Kris Van Royen van Saeftingherhof en Lieve Verhelst van Puur Natuur Melsele vertellen over hun ervaringen in de landbouwsector. Leen Van Dooren van de Groene Kring leidt het gesprek in goede banen.


Inschrijven is noodzakelijk.

Sessies

 • do 18 november '21
  19:30 - 22:00
  CC Ter Vesten - CC Ter Vesten

Locatie(s)

Prijs

 • Standaard
  € 5
 • Met korting
  € 4
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Carine Van Remoortere

Educatief medewerker (focus duurzaamheid, milieu en natuur)Mijn grootste talent is nieuwsgierigheid…
Meer over Carine Van Remoortere

In samenwerking met

 • dienst Landbouw, de Groene Kring, Voedselteam Beveren en Buurderij Beveren
 • Algemeen Boerensyndicaat, Boerenbond, Boeren op een Kruispunt en Landelijke Gilden