Wat doet de bank met mijn geld?

© Flickr

Prikkels op vrijdagvoormiddag in Temse

Start vr 19 november '21
9:30 - 12:00

1 sessie

Prijs

Standaard: € 6
Alle tarieven

Waar Bibliotheek Temse
Oeverstraat 15
9140 Temse

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Benieuwd wat je geld zoal uitspookt eenmaal het op je rekening staat? Het slaapt namelijk niet op de bank. Zodra het op een spaarrekening of in een beleggingsfonds belandt, reist het de wereld rond. Maar wat doen de banken juist met ons geld? Fairfin geeft ons de nodige inzichten. Economische voorkennis is niet vereist.

Benieuwd wat je geld zoal uitspookt eenmaal het op je rekening staat? Het slaapt namelijk niet op de bank. De financiële keuzes die banken vandaag met dat geld maken, bepalen hoe de wereld van morgen eruit ziet. Een bank kan bijvoorbeeld kiezen om te investeren in groene energie, of in wapenbedrijven. In deze vorming legt FairFin uit wat er achter de schermen van een bank gebeurt. Zijn er alternatieven? Waar kun je zelf naartoe met je geld, binnen en buiten het bestaande geldsysteem?


Inschrijven is noodzakelijk.

Sessies

 • vr 19 november '21
  9:30 - 12:00
  Bibliotheek Temse - Bibliotheek Temse

Locatie(s)

Prijs

 • Standaard
  € 6
 • Met korting
  € 3
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

medewerker Fairfin

Meer over medewerker Fairfin

In samenwerking met