Wat betekent oud en kwetsbaar zijn in deze tijden?

© Flickr

Nu kiezen voor later, door een voorafgaande zorgplanning

Start ma 28 maart '22
19:30 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaard: € 9
Alle tarieven

Waar Avansa Waas-en-Dender vzw
Rode Kruisstraat 23
9100 Sint-Niklaas

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Heb je al eens nagedacht over je levenseinde? Over wat je nu al kan beslissen, voor het geval dat je dat later niet meer kan. Bijvoorbeeld door ouderdom, dementie of ziekte. Een voorafgaande zorgplanning kan rust brengen, los van je huidige leeftijd. Je geeft nu al een antwoord op praktische vragen voor later. Je naaste omgeving kan dan rekening houden met jouw wensen. LEIF-consulent Paul Destrooper informeert en geeft uitleg bij het LEIF-plan.

Hoe kunnen we nu al beslissen over behandelingen die we later wel of niet meer willen? Wat kunnen we nu op papier zetten voor later (LEIF-plan) als we het dan niet meer kunnen aangeven wat we willen? In een wereld waar het recht op zelfbeschikking zo belangrijk is, lijkt dat recht op te houden wanneer je oud en/of ziek wordt. Het LevensEinde Informatie Forum (LEIF) vertolkt de stemmen van kwetsbare ouderen en informeert over een weloverwogen levenseindezorg. Een goed geïnformeerde burger zal de juiste keuzes kunnen maken, en de regie over de levenseindezorg zelf in handen kunnen nemen met een goede ondersteuning.

Paul Destrooper, consulent van LEIF, bespreekt in deze infosessie thema’s als je rechten als patiënt, palliatieve zorg, euthanasie, negatieve wilsverklaring, enzovoort. Een gratis LEIF-plan kan je aanvragen bij de apotheek of de gemeente.


Sessies

 • ma 28 maart '22
  19:30 - 21:30
  Avansa Waas-en-Dender vzw - Lokaal 1.4 (1ste verdieping - linkerhoek)

Locatie(s)

 • Avansa Waas-en-Dender vzw Rode Kruisstraat 23
  9100 Sint-Niklaas Toon op kaart

Prijs

 • Standaard
  € 9
 • Met korting
  € 4,5
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Paul Destrooper

spiritueel begeleider en LEIF (LevensEinde InformatieForum) consulent
Meer over Paul Destrooper

In samenwerking met