Vriendschap in tijden van eenzaamheid

© Canva

Een ode aan goede vrienden

Start wo 27 april '22
19:30 - 21:00

1 sessie

Prijs

Standaard: € 6
Alle tarieven

Waar Bibliotheek Stekene
Stadionstraat 51
9190 Stekene

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Er is iets aan de hand met vriendschap. Steeds vaker overleven onze vriendschappen onze liefdesrelaties. Tegelijkertijd verschijnen in de media alarmerende artikels over een eenzaamheidsepidemie. Journaliste Selma Franssen wijdde er het boek Vriendschap in tijden van eenzaamheid aan en gaat tijdens deze interactieve lezing samen met jullie in interactie.

Er is iets aan de hand met vriendschap. Steeds vaker overleven onze vriendschappen onze liefdesrelaties. Sommige mensen kiezen ervoor hun levens rond hun vriendschappen in te richten. Hun vrienden zijn hun familie geworden. Tegelijkertijd verschijnen in de media alarmerende artikels over een heuse eenzaamheidsepidemie die schuilgaat achter vele voordeuren. Hoog tijd dus om in te zoomen op de rol van vriendschap in onze steeds sneller digitaliserende, individualiserende en flexibiliserende samenleving.


Journaliste Selma Franssen wijdde er het boek Vriendschap in tijden van eenzaamheid aan en gaat tijdens deze lezing samen met jullie op zoek naar antwoorden op vragen als: bestaat de eenzaamheidsepidemie? Is het echt moeilijker om nieuwe vrienden te maken na je dertigste? Bestaan er datingapps voor vrienden? Zijn de vriendschappen van mannen anders dan die van vrouwen? Actuele voorbeelden, het laatste onderzoek en persoonlijke getuigenissen leiden tot soms verrassende antwoorden.


Opgelet! De vorming zou oorspronkelijk doorgaan op 7/2 maar is verzet naar 27/4.


Inschrijven is noodzakelijk.

Praktisch

Opgelet! De vorming zou oorspronkelijk doorgaan op 7/2 maar is verzet naar 27/4.

Sessies

 • wo 27 april '22
  19:30 - 21:00
  Bibliotheek Stekene - Bibliotheek Stekene

Locatie(s)

 • Bibliotheek Stekene Stadionstraat 51
  9190 Stekene Toon op kaart

Prijs

 • Standaard
  € 6
 • Met korting
  € 3
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Selma Franssen

Selma Franssen (1988) is freelance journalist, met publicaties bij o.a. Charlie Magazine, OneWorld,…
Meer over Selma Franssen

In samenwerking met