Verrassend lekker uit het Midden-Oosten

© Canva

Samen koken en babbelen

Start zo 20 november '22
10:00 - 13:30

1 sessie

Prijs

Standaard: € 28
Alle tarieven

Waar Avansa Waas-en-Dender vzw
Rode Kruisstraat 23
9100 Sint-Niklaas

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Onder begeleiding van een vrijwilliger van Refu Interim koken we samen een gerecht uit de Midden-Oosterse keuken. Vermoedelijk wordt het Syrië, Palestina of Iran. We eten en praten samen over het land en zijn gastronomie.

Refu Interim is een organisatie die vrijwilligerswerk zoekt voor mensen die nieuw zijn in België. Hun vrijwilligers komen uit zowat alle landen ter wereld en spreken heel wat talen. Via het vrijwilligerswerk versterken ze hun netwerk, oefenen ze hun Nederlands en zetten ze hun vele talenten in. Zo zijn er heel veel mensen die graag en lekker koken. één van de vrijwilligers van Refu Interim, bijgestaan door een educatief medewerker, leert je stapsgewijs een recept of een menu klaarmaken uit een zijn of haar land. Daarna eten we samen en praten we verder over dit land, de mensen op de vlucht, de gastronomie, enz.


Wie onze kok wordt en uit welk land hij of zij komt, is nu nog niet duidelijk. Gezien de onzekere situatie waarin veel nieuwkomers zitten, kunnen we dit maar vastleggen kort voor de activiteit plaatsvindt. Wel bepalen we vooraf dat het iemand uit het Midden-Oosten wordt. De Syrische, Palestijnse of Iraanse keuken zijn de grootste kanshebbers.


Kom kennismaken. Kom proeven van het eten, van het land en zijn verhalen.


Inschrijven is noodzakelijk.

Praktisch

Zelf mee te nemen: een keukenschort en een aardappelmesje

Sessies

 • zo 20 november '22
  10:00 - 13:30
  Avansa Waas-en-Dender vzw - Bar - gelijkvloers

Locatie(s)

 • Avansa Waas-en-Dender vzw Rode Kruisstraat 23
  9100 Sint-Niklaas Toon op kaart

Prijs

 • Standaard
  € 28
 • Met korting
  € 22
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

vrijwilliger Refu Interim

Refu Interim zoekt vrijwilligerswerk voor mensen die nieuw zijn in België. De kok of kokkin vandaag…
Meer over vrijwilliger Refu Interim

In samenwerking met