Van stemrecht tot #metoo

© Canva

Wat kan feminisme betekenen in 2022?

Start ma 7 november '22
19:30 - 22:00

1 sessie

Prijs

Standaard: € 6
Alle tarieven

Waar Roxy Temse
Stationsstraat 29
9140 Temse

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Feminisme maakte in België furore in de jaren 70', veel mensen denken daarbij vooral aan de Dolle Mina's en aan het verbranden van beha's. Maar wat is feminisme nu echt? En zijn vandaag alle vrouwenrechten verworven? Je komt het hier te weten. Welkom!

Anna Vleeshouwers van RoSa geeft ons in deze lezing een boeiend overzicht op feminisme vroeger en nu, en houdt daarbij rekening met de relevantie van feminisme vandaag. Ze vertrekt daarbij vanuit de volgende vragen:


Wat heeft de feministische beweging in België gerealiseerd? Welke rechten werden verworven? Welke strategieën werden ingezet? Waar zijn er nog obstakels? Welke lessen kunnen getrokken worden uit de strijd die al gestreden werd? En welke prioriteiten stelt de feministische beweging, in al haar diversiteit, vandaag?


Ze benoemt hierbij tal van herkenbare, alledaagse en actuele voorbeelden en spoort ons aan te reflecteren op ons eigen referentiekader en (feministische) overtuigingen.

Inschrijven is noodzakelijk.

Sessies

 • ma 7 november '22
  19:30 - 22:00
  Roxy Temse - Bovenlokaal

Locatie(s)

Prijs

 • Standaard
  € 6
 • Met korting
  € 3
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Anna Vleeshouwers

Gender- en diversiteitsexpert bij RoSa vzw
Meer over Anna Vleeshouwers

In samenwerking met