Spotify en YouTube Music: over streamingdiensten

© Canva

Samen op de digitale snelweg

Start wo 18 mei '22
10:00 - 12:00

1 sessie

Prijs

Standaard: € 4
Alle tarieven

Waar Bib Beveren
Gravenplein 3
9120 Beveren-Waas

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Vinylplaten en cd’s verdwijnen meer en meer uit beeld. Je kan nu gebruik maken van streamingdiensten zoals Spotify en YouTube Music. In deze workshop neemt Johan je mee naar de meest gebruikte streamingdiensten. Hij toont wat streaming is en wat je ermee kan doen. Een verkenning door de muzikale wereld.

Vinylplaten en cd’s verdwijnen meer en meer uit beeld. Toegang in plaats van bezit, dat lijkt het nieuwe model te worden. Zeker met de start van Spotify, die met zo'n 300 miljoen gebruikers is uitgegroeid tot de dominante muziekstreamingdienst. Johan toont de belangrijkste functies en handigheden en legt uit hoe Spotify erin slaagt om onze muzieksmaak zo goed te leren kennen. We verkennen ook YouTube Music en een aantal producten om media thuis te streamen.


Meebrengen: je opgeladen smartphone/tablet en oplader.


Inschrijven is noodzakelijk.


Tip: Onder de noemer Samen op de digitale snelweg organiseren we ook een activiteit rond 'Instagram' en 'Wegwijs in de Cloud: digitaal opslaan'. Hiervoor moet je apart inschrijven.

Praktisch

Meebrengen: je opgeladen smartphone/tablet en oplader.

Sessies

 • wo 18 mei '22
  10:00 - 12:00
  Bib Beveren - Bib Beveren

Locatie(s)

Prijs

 • Standaard
  € 4
 • Met korting
  € 2
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Johan Hessels

ICT begeleider
Meer over Johan Hessels

In samenwerking met