Slimmer zoeken op het web

© Avansa Waas-en-Dender

Efficiënte zoektips

Start di 4 oktober '22
14:00 - 16:00

1 sessie

Prijs

Standaard: € 4
Alle tarieven

Waar Bibliotheek Lokeren
Kerkplein 3
9160 Lokeren

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

We leren concrete tips om online zoekresultaten te verbeteren en kijken kritisch naar de voor- en nadelen van Google Zoeken. We kijken ook verder dan Google, naar andere platformen en zoekmachines. In deze workshop oefenen we samen goede zoekvragen stellen in Google.

Zoeken op het internet is ondenkbaar zonder zoekmachines. Google is daarbij marktleider. Maar op basis van welke criteria biedt Google zijn zoekresultaten aan? En hoe kun je zelf gerichter en slimmer zoeken met Google? In deze workshop gaan we daar dieper op in.


Google biedt heel wat hulpjes, zoekoperatoren of zoekcommando's genaamd, om gerichter te zoeken, met beter geformuleerde zoekvragen en een bruikbaarder en behapbaar zoekresultaat als resultaat. Veel van deze zoekhulpjes zijn onvoldoende gekend. En dat is jammer, gezien ze de kwaliteit van het zoekresultaat merkbaar verbeteren.


Daarnaast biedt Google ook heel wat platformen, elk met hun eigen insteek: Google Afbeeldingen, Google Alert, Google Arts & Culture, Google Books, Google Scholar, Google Trens, Google Video...


In deze workshop oefenen we samen goede zoekvragen stellen in Google. Neem bij voorkeur je laptop of tablet mee, of anders je smartphone.


Inschrijven is noodzakelijk.

Praktisch

Neem bij voorkeur je laptop of tablet mee, of anders je smartphone.

Sessies

 • di 4 oktober '22
  14:00 - 16:00
  Bibliotheek Lokeren - Bibliotheek Lokeren

Locatie(s)

Prijs

 • Standaard
  € 4
 • Met korting
  € 2
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Thomas Martin

educatief medewerker van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience
Meer over Thomas Martin

In samenwerking met