Sint-Niklaas zegt NEE tegen geweld op vrouwen

© Lucile Feremans

Thema-avond tegen partnergeweld

Start do 9 december '21
19:30 - 21:30

1 sessie

Prijs

Free: € 0
Alle tarieven

Waar Stadhuis Sint-Niklaas
Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Geweld op vrouwen is geen ver-van-mijn-bed-show, jammer genoeg. Op deze thema-avond rond partnergeweld komen verschillende stemmen aan bod: de politie van Sint-Niklaas over de werking en aanpak van de zedenpolitie en schrijfster Triene-Mie over haar eigen ervaring met partnergeweld. Daarnaast gaan we ook dieper in op het belang van preventie van grensoverschrijdend gedrag.

Geweld op vrouwen is geen ver-van-mijn-bed-show, jammer genoeg. Daarom willen we dit thema jaarlijks onder de aandacht brengen met de campagne 'Orange the world'. Het is een actie van Soroptimist International en Zonta International om een duidelijk signaal te geven tegen geweld op vrouwen. De actie loopt twee weken en eindigt met een thema-avond rond partnergeweld in de Trouwzaal van het stadhuis.


Deze avond komen verschillende stemmen aan bod. De politie van Sint-Niklaas geeft een toelichting over de werking van de zedeninspecteurs die speciaal zijn opgeleid om slachtoffers van seksueel geweld op te vangen. Schrijfster Triene-Mie Lecompte vertelt over haar eigen ervaringen met psychisch geweld binnen een partnerrelatie en heeft hierbij vooral aandacht voor de signalen die kunnen wijzen op geweld binnen een relatie. Tenslotte hebben we het ook over het belang van preventie van grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld.


De inkom is gratis. Inschrijven is wel noodzakelijk.

Praktisch

Deze activiteit gaat veilig door fysiek als het kan, online als het moet. Moest deze activiteit definitief online doorgaan laten we je tijdig iets weten.

Sessies

 • do 9 december '21
  19:30 - 21:30
  Stadhuis Sint-Niklaas - Stadhuis Sint-Niklaas

Locatie(s)

 • Stadhuis Sint-Niklaas Grote Markt 1
  9100 Sint-Niklaas Toon op kaart

Prijs

 • Free
  € 0

Begeleiding

Triene-Mie Le Compte

ervaringsdeskundige, auteur van het boek "Als liefde overleven wordt"
Meer over Triene-Mie Le Compte

In samenwerking met