Schone kleren? Werk aan de winkel!

© Kristof Vadino voor WSM

De Laatste Dinsdag - Maart

Start di 28 maart '23
20:00 - 22:00

1 sessie

Prijs

Standaard: € 6,5
Alle tarieven

Waar CC Lokeren - Kerkplein
Kerkplein 5
9160 Lokeren

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Vernissage Schone Kleren Campagne met lezing en receptie.


De Schone Kleren Campagne strijdt voor het verbeteren van arbeidsomstandigheden en de positie van de arbeiders in de wereldwijde kledingindustrie. Verduurzaming van de kledingindustrie staat op politieke agenda’s. Maar wat kunnen we zelf doen? Kom naar de vernissage, hoor het van expert Sara Ceustermans en praat daarna gezellig na op de receptie!

De Schone Kleren Campagne wil de vuile was van de mondiale kledingindustrie buiten hangen en eist schone kleren. De kledingketen zit ingewikkeld in elkaar, met verschillende betrokken partijen die allemaal proberen om zoveel mogelijk winst te maken. Op die manier is het niet evident om respect voor de arbeidsrechten af te dwingen. Die zijn nochtans wettelijk vastgelegd in zowel nationale als internationale wetgeving en regelgeving. Het grootste probleem is de toepassing en de controle ervan. Wat kunnen we als burger en als consument doen?


Inschrijven is noodzakelijk.

Sessies

 • di 28 maart '23
  20:00 - 22:00
  CC Lokeren - Kerkplein - Kerkplein

Locatie(s)

Prijs

 • Standaard
  € 6,5
 • Met korting
  € 3,25
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Sara Ceustermans

Sara is sinds 2014 coördinator van de Schone Kleren Campagne, een coalitie van vakbonden, ngo’s en…
Meer over Sara Ceustermans

In samenwerking met

 • Oxfam Wereldwinkel Lokeren