Schadelijke stoffen in plastic

© Canva

Infosessie

Start do 17 maart '22
19:30 - 22:00

1 sessie

Prijs

Standaard: € 9
Alle tarieven

Waar CC Stroming
Dorp 101
9290 Berlare

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

In onze wegwerpmaatschappij maken we veelvuldig gebruik van plastic. Steeds meer mensen maken zich zorgen om de schadelijke gevolgen van plastic. Hoe zit het met de in plastic verpakte producten die we dagelijks gebruiken? Is er een invloed op onze eigen gezondheid?

Vervuiling is wereldwijd verantwoordelijk voor de dood van negen miljoen mensen per jaar stelde een grootschalig onderzoek in tijdschrift The Lancet in 2017. Industrialisering, veranderende leefwijzen en de globalisering van de maatschappij zorgden voor een toename van chemische stoffen in dagdagelijkse producten. Denk bijvoorbeeld aan de evolutie naar de wegwerpmaatschappij waarbij plastics volop gebruikt worden als wegwerpverpakking. Bij het gebruik van plastic producten (verpakkingen, speelgoed) migreren soms schadelijke stoffen, waarvoor we als consument waakzaam moeten zijn. Een ander voorbeeld is de verschuiving van de productie van kledij naar het oosten, waar men het niet zo nauw neemt met chemische stoffen om de kledij te behandelen. Deze chemische stoffen kunnen schadelijk zijn bij contact met de huid. Karine Van Doorsselaer bespreekt vele voorbeelden die gezondheidsrisico’s inhouden door de aanwezige chemische stoffen. Verder krijg je inzichten en tips om daar bewust en kritisch mee om te gaan.


Opmerking: Deze activiteit gaat door in een lokaal op de 1ste verdieping. Er is geen lift aanwezig. Geef ons een seintje indien dit moeilijk haalbaar is voor jou.


Inschrijven is noodzakelijk.

Praktisch

Deze activiteit gaat door in een lokaal op de 1ste verdieping. Er is geen lift aanwezig. Geef ons een seintje indien dit moeilijk haalbaar is voor jou.

Sessies

 • do 17 maart '22
  19:30 - 22:00
  CC Stroming - 1ste verdieping - lees het veld 'omschrijving'

Locatie(s)

Prijs

 • Standaard
  € 9
 • Met korting
  € 4,5
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.
 • Free
  € 0

Begeleiding

Karine Van Doorsselaer

Karine Van Doorsselaer doceert het vak duurzaam ontwerpen aan de UAntwerpen (faculteit…
Meer over Karine Van Doorsselaer

In samenwerking met