Samenleven in groen Kallo

© Saamo Oost-Vlaanderen

Prikkels op donderdagvoormiddag in Beveren

Start do 24 maart '22
9:30 - 12:30

1 sessie

Prijs

Standaard: € 4
Alle tarieven

Waar Brug over de Melkader
Fabriekstraat (ongeveer) 32
9120 Kallo

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Op ontdekking in eigen streek. Dat is wat je van deze voormiddag mag verwachten. Een bezoek aan een prachtig Bevers natuurgebied vlak aan de schelde. Naast de natuurpracht bezoeken we ook twee bezige bijen in de Melkaderwijk (Kallo). Verwacht je aan een bevlogen heen-en-weer gesprek.

Ontdek en geniet van het gebied De Lisdodde, een waardevol natuurgebiedje dat door zijn lage ligging regelmatig onder water komt te staan. Plassen met lisdodde, partijen riet en wilgenbosjes huisvesten rietvogels als kleine karekiet en rietgors en 17 verschillende soorten libellen.


Aansluitend bezoeken we Samenlevingsopbouw Kallo, dat sinds 2020 actief is in de Melkaderwijk in Kallo. Twee buurtopbouwwerkers gaan er aan de slag met de noden en behoeften van de bewoners. We drinken een kop koffie in het buurtlokaaltje en maken een korte wandeling in de wijk. Wat gebeurt er rond community building, welke ingrepen zijn er in de publieke ruimte en op welke thema’s worden grondrechten versterkt? Verwacht je aan een bevlogen heen-en-weer gesprek met Aslihan Kaplan en Stefaan Segaert.


Noodnummer de dag zelf: 0468 11 40 52.


Inschrijven is noodzakelijk.

Praktisch

Noodnummer de dag zelf: 0468 11 40 52.

Sessies

 • do 24 maart '22
  9:30 - 12:30
  Brug over de Melkader - Fabriekstraat (ongeveer) 32, Beveren - brug over de Melk

Locatie(s)

 • Brug over de Melkader Fabriekstraat (ongeveer) 32
  9120 Kallo Toon op kaart

Prijs

 • Standaard
  € 4
 • Met korting
  € 2
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Stefaan Segaert

Opbouwwerker bij Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen
Meer over Stefaan Segaert

Christa Maes

natuurcoördinator gemeente Beveren
Meer over Christa Maes

In samenwerking met