Samen leven met dementie

© The Father

Filmvertoning The Father met nabespreking over dementie

Start wo 23 november '22
19:30 - 22:00

1 sessie

Prijs

Standaard: € 9
Alle tarieven

Waar CC Stroming
Dorp 101
9290 Berlare

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

De film The Father met Anthony Hopkins in de hoofdrol vertelt het verhaal van een dementerende man en zijn dochter. Het is een film die de ervaring van een dementerend persoon niet gewoon probeert uit te leggen, maar echt voelbaar maakt. Expertisecentrum Meander verzorgt de nabespreking.

De film The Father met Anthony Hopkins in de hoofdrol vertelt het verhaal van een dementerende man en zijn dochter. Hij wordt wat ouder en het alleen wonen loopt niet meer zo vlot. Zijn dochter Anne begint zich zorgen te maken omdat haar vader af en toe nogal raar doet. Ze probeert thuisverpleging voor hem te regelen, maar dat wil hij niet. Anthony denkt dat ze achter zijn rug van alles aan het bedisselen is en komt in opstand. De film houdt heel lang in het midden wat nu precies de waarheid is. Als kijker word je dus meegesleurd in de verwarring en desoriëntatie van het hoofdpersonage. Het is een film die de ervaring van een dementerende man niet gewoon probeert uit te leggen, maar echt voelbaar maakt voor de kijker.


Expertisecentrum Meander verzorgt de nabespreking bij de film: Wat is dementie? Waar houden we rekening mee? Hoe herkenbaar is de film? Herken je eigen ervaringen in de film?


Inschrijven gebeurt via CC Stroming en is noodzakelijk.

De zaal is rolstoeltoegankelijk. Ben je een rolstoelgebruiker? Geef hen dan een seintje. Dan reserveren ze een plaats voor jou.

Praktisch

De zaal is rolstoeltoegankelijk. Ben je een rolstoelgebruiker? Geef ons dan een seintje. Dan reserveren we een plaats voor jou.

Sessies

 • wo 23 november '22
  19:30 - 22:00
  CC Stroming - CC Stroming - podiumzaal

Locatie(s)

Prijs

 • Standaard
  € 9
 • Student
  € 4,5
  Studententarief
 • UiTPAS kansentarief
  € 1,5

Begeleiding

Charlotte Vermeir

Meer over Charlotte Vermeir

In samenwerking met

 • Seniorenraad Berlare