Polarisatie: leren van mening (s)verschillen

© Illustrations parues dans le Nytimes

Workshop over polarisatie

Start wo 7 juni '23
19:30 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaard: € 4
Alle tarieven

Waar Bib Beveren
Gravenplein 3
9120 Beveren-Waas

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Heb jij al een van volgende uitspraken gehoord: "Het is allemaal de schuld van de vluchtelingen/ongevaccineerden/socialisten/liberalen/vul zelf aan", "Ik kan niet meer praten met iemand die..."? Dit zijn voorbeelden van polarisatie, een fenomeen waarbij groepen bepaalde ideeën over elkaar hebben en niet meer met elkaar in gesprek willen gaan. Hoe kan je polarisatie in de media, Vlaanderen, je stad, je straat herkennen? En wat kan je ertegen doen? Kom het hier te weten!

Met polarisatie wordt meestal negatieve polarisatie bedoeld: een groep besluit dat ze niet meer willen praten met een andere groep, dat de andere groep 'slecht' is en dat communicatie niet meer mogelijk is. Dit wordt in de hand gewerkt door de sociale media. Maar hoe komt het zo ver? In deze workshop maak je op een hands-on manier kennis met het begrip en leer je enkele mechanismen in polarisatie te onderscheiden. Zo kan jij als burger mee het stille midden versterken.


Deze workshop is het vervolg op de lezing van Christophe Busch over polarisatie op 7 mei (daarvoor moet je apart inschrijven).


Inschrijven is noodzakelijk.

Sessies

 • wo 7 juni '23
  19:30 - 21:30
  Bib Beveren - Bib Beveren

Locatie(s)

Prijs

 • Standaard
  € 4
 • Met korting
  € 2
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Stefaan Segaert

Opbouwwerker bij Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen
Meer over Stefaan Segaert

In samenwerking met