Piekeren hanteren kan je leren

© Canva

(H)erken je denkfouten en leer ze ombuigen

Start di 11 oktober '22
19:30 - 22:00

1 sessie

Prijs

Standaard: € 9
Alle tarieven

Waar Avansa Waas-en-Dender vzw
Rode Kruisstraat 23
9100 Sint-Niklaas

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Loop je vaak te tobben over dingen waar je geen grip op hebt of geen oplossing voor kan vinden? In deze lezing maken we kennis met storende denkfouten en krijg je praktische tips om te leren omgaan met piekeren.

Waarom ben ik toch zo? Waarom overkomt mij dat weer? Wat zal die van mij vinden? Waarom lukt mij dat nooit? Wat zou daar achter zitten?


Word jij ook regelmatig geplaagd door dergelijke piekervragen waarop met de beste wil van de wereld geen sluitend antwoord te verzinnen valt? Waarschijnlijk heb je al door dat, alle goede bedoelingen ten spijt, het overgrote deel van de energie die piekeren opslorpt niet naar de oplossing van het probleem gaat, maar naar het uitvergroten en verdiepen ervan.


Daarom is piekeren een ernstig energielek. Het laat je in een inactiviteitsval lopen die zichzelf versterkt en je steeds meer uitput. Gelukkig is piekeren geen ongeneeslijke ziekte. Piekeren is vooral een slechte gewoonte. Een zeer storende denkvervuiling. Cognitieve psychologie spitst zich toe op de aanpak van denkfouten en leert ons dat eens we erin slagen om ze te ontdekken, we ze ook kunnen leren ombuigen.


In deze lezing gaan we dieper in op het verschijnsel piekeren en worden een aantal praktische tips voor ‘Eerste Hulp bij Piekeren (EHBP)’ meegegeven.


Inschrijven is noodzakelijk.

Sessies

 • di 11 oktober '22
  19:30 - 22:00
  Avansa Waas-en-Dender vzw - Lokaal 1.1 (1ste verdieping - rechterhoek)

Locatie(s)

 • Avansa Waas-en-Dender vzw Rode Kruisstraat 23
  9100 Sint-Niklaas Toon op kaart

Prijs

 • Standaard
  € 9
 • Met korting
  € 4,5
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Patrick De Decker

vormingswerker 'Anders Leren Denken'Twaalf jaar geleden kreeg ik voor het eerst de kans om de…
Meer over Patrick De Decker

In samenwerking met