Permacultuur

© Ewig lernender

Inspirerende initiatie

Start maandag 17 mei 2021
19:30 - 22:00

1 sessie

Prijs

Standaard: 6 euro
Alle tarieven

Waar Online activiteit
Van thuis uit 1
Online via je computer of smartphone

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Wat is permacultuur? Hoe is het ontstaan en wat zijn de principes? Het omvat meer dan tuinieren. Maar hoe ga je in jouw tuin aan het werk? Hoe creëer je eetbaar landschap met veel ruimte voor spontane natuur? Tijdens deze introductie onderzoeken we hoe je zoiets concreet vertaalt naar het alledaags leven en het inrichten van je directe omgeving.

Hoe zou de wereld eruit zien als we met de natuur zouden samenwerken in plaats van ertegen te strijden? Permacultuur streeft naar een permanente cultuur, een manier van leven die stormen kan doorstaan. Een inclusieve cultuur, waarin ook niet-menselijke levende wezens kunnen gedijen. Op kleinere schaal komt dit neer op meer lokale veerkracht; hechtere gemeenschappen, gesloten kringlopen en een eetbaar landschap met veel ruimte voor spontane natuur. Tijdens deze introductie onderzoeken we hoe je zoiets concreet vertaalt naar het leven van alledag en het inrichten van je directe omgeving.

Praktisch

Dit is een online activiteit, via het platform Zoom. Je hebt een pc of tablet met camera en micro en een goede internetverbinding nodig om te kunnen deelnemen. Na inschrijving ontvang je (ten laatste) de dag zelf een link waarmee je kan deelnemen. Kijk ook bij 'ongewenste mails' want daar komen onze mails soms terecht.

Sessies

 • maandag 17 mei 2021
  19:30 - 22:00
  Online activiteit - Via je computer of smartphone

Locatie(s)

 • Online activiteit Van thuis uit 1
  Online via je computer of smartphone Toon op kaart

Prijs

 • Standaard
  6 euro
 • Met korting
  3 euro
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Diëgo Van De Keere

Lesgever Diëgo Van De Keere beheert permacultuur-schooltuin 'Het Drakennest', voedselbos 'het…
Meer over Diëgo Van De Keere

In samenwerking met