Op stap in een slimme groene stadswijk in Antwerpen

© ©expeditiedestad

Prikkels op vrijdagvoormiddag in Temse

Start vr 15 oktober '21
10:00 - 12:00

1 sessie

Prijs

Standaard: € 6
Alle tarieven

Waar Justitiepaleis Antwerpen
Bolivarplaats 20
2000 Antwerpen

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

In het zuiden van de stad Antwerpen verrijst een nieuwe, groene wijk. Alle gebouwen worden verwarmd met hernieuwbare energie van het eigen warmtenet. Zo draagt Nieuw Zuid bij tot de klimaatdoelstellingen van de stad. Wil je dit met je eigen ogen zien? Schrijf je in en we zien elkaar op de trappen van het Justitiepaleis.

In het zuiden van de stad Antwerpen verrijst een nieuwe, groene wijk. Met haar woontorens, serviceflats, scholen, sporthal en studentenkamers is er ruimte voor meer dan 5000 nieuwe bewoners. Alle gebouwen worden verwarmd met hernieuwbare energie van het eigen warmtenet. Zo draagt Nieuw Zuid bij tot de klimaatdoelstellingen van de stad.

We wandelen langs Bank Van Breda, gevestigd in het oude goederenstation, langs de nieuwe campus van Karel de Grote Hogeschool en het opvallende gerechtsgebouw uit 2006. Het wordt heerlijk toeven op de vernieuwde kaaien aan de Schelde. Dit project kreeg de prijs voor de ‘beste publieke ruimte’. Maar is het al goud dat blinkt?


Plaats van afspraak: op de trappen van het Justitiepaleis.


Noodnummer de dag zelf: 0468 11 40 52.


Inschrijven is noodzakelijk.


De inschrijvingen starten op 26 juli 2021.Praktisch

Plaats van afspraak: op de trappen van het Justitiepaleis.
Noodnummer de dag zelf: 0468 11 40 52.

Sessies

 • vr 15 oktober '21
  10:00 - 12:00
  Justitiepaleis Antwerpen - Justitiepaleis Antwerpen

Locatie(s)

 • Justitiepaleis Antwerpen Bolivarplaats 20
  2000 Antwerpen Toon op kaart

Prijs

 • Standaard
  € 6
 • Met korting
  € 3
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Gids Expeditie De Stad

Meer over Gids Expeditie De Stad

In samenwerking met