Op losse schroeven

© Museum Dr. Guislain Gent

Bezoek Museum Dr. Guislain Gent

Start zo 8 oktober '23
14:00 - 15:15

1 sessie

Prijs

Standaard: € 7
Alle tarieven

Waar Museum Dr. Guislain
Jozef Guislainstraat 43
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Over zenuwpezen, zwartkijkers en zielenknijpers. Collectiepresentatie rond de geschiedenis en actualiteit van de psychiatrie.

Waanzin ontregelt, slaat ons uit ons lood en neemt onze houvast weg. Het brengt ons bij de grens van het normale. Maar waar eindigt de norm en begint de chaos? En wie bepaalt waar die grens ligt?


Op losse schroeven, de nieuwe collectiepresentatie, vertelt het verhaal van narren, dollen en waanzinnigen, maar benadrukt ook het belang van psychisch welzijn in een steeds complexer wordende maatschappij. In vijf thema’s ontleedt ze ‘dat andere’, dat ons tegelijk verstoort en fascineert. ‘Abnormaal’ gedrag werd lange tijd opgesloten in imposante gestichten, maar vandaag reikt psychische zorg ver buiten die muren.


De tentoonstelling legt ook de vinger op de evolutie en invloed van machtsrelaties in de psychiatrie en probeert vat te krijgen op de vele labels die zowel hulp als hindernis zijn. Ze stelt de tweedeling tussen lichaam en geest ter discussie en toont hoe verbeelding inzicht brengt en het onzegbare zichtbaar maakt.


Op losse schroeven vermengt unieke stukken met kleine anekdotes, grote theorieën met verborgen getuigenissen. Objecten, boeken en kunsten komen en gaan.


OPGELET: Het toegangsticket is niet inbegrepen in de deelnameprijs. Jij koopt ter plaatse zelf een ticket, of je gebruikt je museumpas. Wij zorgen voor de gids.


Noodnummer de dag zelf: 03 292 35 94.


Inschrijven is noodzakelijk.

Praktisch

OPGELET: Het toegangsticket is niet inbegrepen in de deelnameprijs. Jij koopt ter plaatse zelf een ticket, of je gebruikt je museumpas. Wij zorgen voor de gids.
Noodnummer de dag zelf: 03 292 35 94.

Sessies

 • zo 8 oktober '23
  14:00 - 15:15
  Museum Dr. Guislain - Museum dr. Guislain

Locatie(s)

 • Museum Dr. Guislain Jozef Guislainstraat 43
  9000 Gent Toon op kaart

Prijs

 • Standaard
  € 7
 • Met korting
  € 3,5
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Gids museum

Museum Dr. Guislain gids
Meer over Gids museum