Onderwijs in een gekleurde samenleving

© Canva

Lezing door professor Orhan Agirdag

Start do 27 oktober '22
19:30 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaard: € 5
Alle tarieven

Waar Odisee
Hospitaalstraat 23
9100 Sint-Niklaas

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Diversiteit en kwaliteitsvol onderwijs kunnen perfect samengaan. Professor Orhan Agirdag toont dat aan met vele voorbeelden van scholen in binnen- en buitenland. Hij vindt die te weinig terug in onze lerarenopleiding en geeft aan hoe we dit kunnen verbeteren.

Diversiteit en kwaliteitsvol onderwijs kunnen perfect samengaan. Daar bestaat voldoende wetenschappelijk bewijs voor. Het blijkt ook uit de vele voorbeelden van scholen in binnen- en buitenland. Helaas vind je die te weinig terug in de cursussen die de toekomstige generaties professionals klaar moeten stomen. Met zijn boek “Onderwijs in een gekleurde samenleving”, wil professor Orhan Agirdag (KU Leuven & UvA) dat veranderen op basis van een empirisch onderbouwd verhaal. Tijdens deze lezing zal hij enkele inzichten uit zijn boek kort toelichten en stilstaan bij een aantal praktijkvoorbeelden om het roer zelf om te gooien.


Steven Audenaert, docent aan de lerarenopleiding van Odisee reageert als eerste kort vanuit zijn praktijk op deze lezing.

En dan is er natuurlijk nog de gelegenheid om hierover met elkaar in gesprek te gaan.


Achteraf ben je heel erg welkom om nog wat na te praten in de bar van Café Odisee.


Inschrijven is noodzakelijk.

Sessies

 • do 27 oktober '22
  19:30 - 21:30
  Odisee - Kaho

Locatie(s)

Prijs

 • Standaard
  € 5
 • Met korting
  € 0
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Orhan Agirdag

Professor in de pedagogische wetenschappen aan de KU Leuven.
Meer over Orhan Agirdag

In samenwerking met