Omgaan met discriminerende uitspraken en racisme

© Canva

Kennismaking met omstaanderstraining

Start do 25 april '24
19:00 - 22:00

1 sessie

Prijs

Standaard: € 5
Alle tarieven

Waar CC Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren-Waas

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

In dagelijkse gesprekken met buren, familieleden, vrienden en collega’s word je regelmatig geconfronteerd met racistische uitspraken of racistisch gedrag. Als je daarop wil reageren, voel je je vaak machteloos. Je voelt je geremd of bent bang om ook aangevallen te worden. Tijdens een omstaanderstraining leer je wat je wél kunt doen.

Welke motieven schuilen er achter een discriminerende uitspraak? Hoe kun je hierop het best reageren? In deze cursus gaan we op zoek naar een persoonlijke, effectieve en bevrijdende manier om in gesprek te gaan met mensen die zich racistisch uiten. Aan de hand van interactieve oefeningen en rollenspel verwerven we inzicht in de achtergronden van racistisch gedrag.


Inschrijven is noodzakelijk.

Sessies

 • do 25 april '24
  19:00 - 22:00
  CC Ter Vesten - Foyer

Locatie(s)

Prijs

 • Standaard
  € 5
 • Met korting
  € 2,5
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Thomas Peeters

Thomas Peeters is vormingswerker bij Orbit vzw.
Meer over Thomas Peeters

In samenwerking met