Nieuw Universiteitsmuseum Gent: durf denken én twijfelen

© ©GUM – foto: Martin Corlazzoli

Over wetenschap, onderzoek en kritisch denken

Start di 12 oktober '21
14:00 - 16:00

1 sessie

Prijs

Standaard: € 12
Alle tarieven

Waar GUM- Gents Universiteitsmuseum
Ledeganckstraat 35
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Het GUM is een nieuw museum over wetenschap, onderzoek en kritisch denken, waar je kan ontdekken dat wetenschap het resultaat is van vallen en opstaan, twijfel en verbeelding. Deze rondleiding geeft nieuwe inzichten in het wetenschappelijke denken en werken en zet ook jou aan het denken … en soms aan het twijfelen.


De inschrijvingen starten op 26 juli 2021.

Het GUM is een nieuw museum over wetenschap, onderzoek en kritisch denken, waar je kan ontdekken dat wetenschap het resultaat is van vallen en opstaan, twijfel en verbeelding. We krijgen een inkijk in de unieke wetenschappelijke collecties van de universiteit en duiken in het brein van de wetenschapper. Welke uitdagingen komt zij/hij tegen? Bestaan er meerdere 'waarheden'? Geen lofzang van verwezenlijkingen of enkel succesverhalen van wetenschappers in hun ivoren toren. Maar een verhaal dat wetenschap in al haar facetten toont, met vallen en opstaan. Deze rondleiding geeft nieuwe inzichten in het wetenschappelijke denken en werken en zet ook jou aan het denken … en soms aan het twijfelen.


Noodnummer de dag zelf: 0468 11 40 52.


Inschrijven is noodzakelijk.

Praktisch

Noodnummer de dag zelf: 0468 11 40 52.

Sessies

 • di 12 oktober '21
  14:00 - 16:00
  GUM- Gents Universiteitsmuseum - GUM

Locatie(s)

 • GUM- Gents Universiteitsmuseum Ledeganckstraat 35
  9000 Gent Toon op kaart

Prijs

 • Standaard
  € 12
 • Met korting
  € 6
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

gids museum

wetenschappelijk medewerker GUM
Meer over gids museum

In samenwerking met