Mijn vlucht uit Syrië - mijn leven hier

© Angela Alsouliman

Films 'De oversteek' en 'Jasmine Revelation' - getuigenis en gesprek met de maker bij Café Odisee

Start do 25 april '24
19:00 - 21:00

1 sessie

Prijs

Standaard: € 5
Alle tarieven

Waar Odisee
Hospitaalstraat 23
9100 Sint-Niklaas

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Angela Al Souliman vluchtte in 2014 uit Syrië naar België. Zij en haar vrienden filmden hun tocht over zee, en maakten er een pakkende documentaire over, De Oversteek. De VRT verwerkte deze documentaire en het leven van Angela na de oversteek in een Panoreportage.

Ondertussen werkt zij hier als scenarist regisseur en actrice. Een van haar kortfilms is Jasmine Revelation, een confronterend interview met een Syrische vluchteling . We bekijken de Panoreportage en Jasmine Revelation en gaan in gesprek met Angela over Syrië, de oversteek, het nieuwe leven dat ze hier opbouwt en haar kortfilms. De films zijn in het Nederlands of ondertiteld, de getuigenis overwegend in het Nederlands maar mogelijk wat aangevuld in het Engels. Het wordt een boeiende avond met de kans om vragen te stellen aan een ervaringsdeskundige.


Inschrijven is noodzakelijk. Gratis voor studenten en Odisee-personeel. Zij schrijven in via cindy.volckaert@odisee.be.

Sessies

 • do 25 april '24
  19:00 - 21:00
  Odisee - Kaho

Locatie(s)

Prijs

 • Standaard
  € 5
 • Met korting
  € 0
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Angela Alsouliman

Syrische journalist en filmmaker
Meer over Angela Alsouliman

In samenwerking met